icon
59 / 275
Čokoládový korpus s arašidovo banánovým mascarpone krémom
avatar

korpus: 100 ml kokosového oleja, 200 g 74% čokolády, 3 vajcia
2 lyžice cukru
rozpustíme tuk nad parou, pridáme čokoládu a necháme rozpustiť a prepojiť. Vajcia si rozklepneme do vyššej nádoby a šľahačom ich vyšľaháme. Šľahač preložíme do nádoby s čokoládou a za stáleho mixovania tenkým cícerkom pridávame rozšľahané vajíčka. Vytvorí sa nám pudingová konzistencia, ktorú nalejeme do papierom na pečenie vystlanej tortovej formy a pečieme na 180 stupňoch asi 15 minút (26 cm forma na tortu). Po vybratí z rúry povrch korpusu popuká, necháme vychladnúť.

Krém:
2 zrelé banány, 500 g mascarpone, 200 g arašidového masla (ja som dala len 3 PL), cukor podľa chuti a potreby, trošku citrónovej šťavy

Do misky dáme banány, rozmixujeme ich na kašu, pokvapkáme citrónom, pridáme arašidové maslo, cukor ak treba a mascarpone. Vypracujeme kompaktný krém, ktorý natrieme na korpus a dáme stuhnúť do chladničky. Do krému som osobne pridala ešte piškóty.

Odpovedz
28. nov 2015