icon
95 / 275
Pudingový tvarohovník s penou
avatar
Odpovedz
20. feb 2016
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
Komentár bol odstránený
avatar

300 g polohrubej múky, 150 g práškového cukru, 150 g masla, 2 PL kakao, 1/2 prášku do pečiva, 1 žĺtko, 1 vajce

pudingovo-tvarohová vrstva: 500 g mäkký tvaroh, 150 g práškový cukor, 500 ml mlieka, 100 ml oleja, 1 PL citrónovej sušenej kôry, 3 žĺtka, 1 vajíčko, 1 Zlatý klas

pena: 4 bielka, štipka snehu, 200 g kryštálového cukru

- cesto: zmiešať preosiatu múku, cukor, kakao a prášok do pečiva, pridať mäkké maslo, žĺtko a vajíčko, vymiešať cesto, ktoré je lepivé, preto ho len čiastočne rozvaľkať a vo vymastenom a múkou vysypanom plechu malým valčekom rozvaľkať po celej ploche plechu (30x40 cm)
P-T vrstva: zmiešať tvaroh s práškovým cukrom,citrónovou kôrou, vajíčkom, žĺtkami, zlatým klasom a vyšľahať, potom pridať mlieko a olej, vyšľahať, výsledná zmes je tekutá, vyliať do plechu na pripravené cesto
piecť na 180 stupňov 25-30 minút
- pena: našľahať bielka so štipkou soli, potom postupne prisypávať cukor a vyšľahať tuhú bielu penu. tú naniesť na upečený koláč a dať zapiecť ešte na 10 minút
vychladnutý koláč dať ešte zachladiť pred konzumáciou do chladničky

Odpovedz
3. mar 2016