Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme cukor, postupne žĺtky po jednom, vanilkový extrakt, citrónovú šťavu a olej. Primiešame preosiate sypké suroviny spolu s koreninami a na záver postrúhanú mrkvu zbavenú prebytočnej tekutiny. Cesto vylejeme na plytký plech rozmerov 35x45cm vystlaný papierom na pečenie, uhladíme povrch a vložíme do vyhriatej rúry na 180°C. Pečieme 15-20 minút. Hneď po upečení odstránime z plátu papier na pečenie, zrolujeme do utierky a necháme vychladnúť.
Smotanu ušľaháme na tuhú šľahačku a postupne ju primiešavame k mascarpone. Ochutíme cukrom, vanilkovým extraktom a škoricou. Natrieme rovnomerne na mrkvovú piškótu a pomocou utierky zrolujeme. Vložíme do chladničky najlepšie cez noc a podávame posypnú zmesou práškového cukru a škorice.
z fb stranky Koolinarium:
4 vajcia
100g trstinového cukru
štipka soli
1ČL vanilkového extraktu
1PL citrónovej šťavy
2PL repkového oleja
100g hladkej špaldovej múky
1/2 balíčka prášku do pečiva
1ČL cejlonskej škorice
1ČL perníkového korenia
1/4ČL mletého kardamónu
2 šálky najemno postrúhanej mrkvy (220g)
Plnka:
250g mascarpone/ricotta/jemný tvaroh
200ml šľahačkovej smotany (33%)
40g trstinového cukru
1ČL vanilkového extraktu
1/2ČL cejlonskej škorice
Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme cukor, postupne žĺtky po jednom, vanilkový extrakt, citrónovú šťavu a olej. Primiešame preosiate sypké suroviny spolu s koreninami a na záver postrúhanú mrkvu zbavenú prebytočnej tekutiny. Cesto vylejeme na plytký plech rozmerov 35x45cm vystlaný papierom na pečenie, uhladíme povrch a vložíme do vyhriatej rúry na 180°C. Pečieme 15-20 minút. Hneď po upečení odstránime z plátu papier na pečenie, zrolujeme do utierky a necháme vychladnúť.
Smotanu ušľaháme na tuhú šľahačku a postupne ju primiešavame k mascarpone. Ochutíme cukrom, vanilkovým extraktom a škoricou. Natrieme rovnomerne na mrkvovú piškótu a pomocou utierky zrolujeme. Vložíme do chladničky najlepšie cez noc a podávame posypnú zmesou práškového cukru a škorice.