icon
125 / 264
Podplamenník - podpecník
avatar

kvások: pol kocky droždia, 1 čl cukru, 100 ml teplého mlieka
500 g hladkej múky, 50 g zmäknutého masla, 1 žĺtko, 1 čl soli + kvások, podľa potreby doriediť mliekom, cesto nechať kysnúť asi hodinu
- plech vytrieť olejom, dať vyvaľkané cesto na hrúbku 1,5cm, potrieť roztopeným maslo, navrch rozmiešaných 200 g bryndze so 150 ml smotany na šľahanie a 2 PL kyslej smotany (alebo len bryndza + kyslá smotana, podľa chuti), navrch pokrájaná cibuľa, klobása, slanina
piecť na 210 stupňov 15-20 min

Odpovedz
10. okt 2015
avatar

@eikenella aj si piekla v peci? u nas to mavaju ked suslavnosti,niečo úžasne a ešte pečene v peci

Odpovedz
10. okt 2015
avatar

@jkatarina nie, normalne v rure modernej 🙂 ja som to jedla prvykrat toho roku na jarmoku a som si povedala, ze to musim spravit aj doma! takyto cerstvy je fajnyy, velmi podobny tomu z trhu 🙂

Odpovedz
10. okt 2015