Pikantné tofu s ryžou basmati
eikenella
autor@jkatarina ja mam taký fajný recept na klasickú ryžu: na oleji opražit ryžu, 1 hrnček ryže zaliať 1 hrnčekom vody, priviesť k varu, potom stíšiť na najnižší plameň a nechať takto variť 10 minút, potom vypnúť a nechať dôjsť pod pokrievkou. počas varenia sa do hrnca nenakúka, aby sa neodparila voda. pre chuť dávam 1 klinček tiež do ryže a trochu vegety. ryža je vždy urobená akurát, čo sa týka tvrdosti a nelepí sa ( uznanie som dostala aj od svokry, a to je výborná kuchárka 🙂 )no a zistila som, že basmati sa varí týmto istým receptom ale na hrnček ryže dva hrnčeky vody
Odpovedz
3. nov 2015
eikenella
autor@matahary15 ja všetky nákupy robím v kauflande, majú tam aj z tejto ryže dosť na výber
Odpovedz
8. nov 2015

na masle osmažiť 1 menší pór, pridať na kocky nakrájané jedno tofu, polku chilli papričky, pokrájané 2 paradajky, 1 papriku, soľ, korenie, 5 PL domáceho kečupu (alebo paradajkový pretlak)