icon
129 / 264
Brokolicovo-šunkový quiche
avatar

cesto: 100 g mleté ovsené vločky, 50 g ražná múka, 50 g špaldová múka, 150 g roztopeného masla, trošku soli, všetko spolu zmiešať, dať do vymastenej formy (u mňa tortová 26 cm), hmotu roztlačiť rukou, poprepichovať vidličkou, dať piecť na 180 stupňov 15 minút
plnka: 1 hrnček mlieka, 150 g strúhaného syra (kombinovala som mozzarellu a eidam), soľ, mleté čierne korenie, 2 vajíčka, 1 strúčik cesnaku, všetko spolu zmiešať, vyliať na upečené cesto, poukladať brokolicu (dala som surovú) a zvinuté plátky 92% šunky
piecť na 180 stupňov 35 minút 🙂

Odpovedz
8. dec 2015
avatar

@eikenella vyzera dobre, vyskusam

Odpovedz
8. dec 2015
avatar

@zt je to chutne, robila som aj tuniakovo-kukuricovu verziu, tiez je recept tu v albume, a rovnako, je to chutne.len sa rychlo zje 🙂

Odpovedz
9. dec 2015
avatar

@eikenella ahoj,ražnu si použila celozrnnu a špaldovu tiež alebo hladku?dakujem,vyborne to vyzerá😉

Odpovedz
9. dec 2015
avatar

@lulili10 ahoj, hladke mam obe muky. ale raznu som dala kvoli tomu, ze ju potrebujem dominat, takze kludne sprav len zo spaldovej 🙂 je to vyborne, u nas sme to uz zjedli 🙂

Odpovedz
9. dec 2015
avatar

@eikenella akurat kvoli tomu sa pytam,lebo chcem minut ražnu celozrnnu 😀 možno vyskušam s celozrnnou😉 dakujem

Odpovedz
9. dec 2015
avatar

@lulili10 podľa mna kludne, ak by to bolo huste, ze ti to moc popije maslo, doried trochou vody alebo viac masla..npr. ja som nedavno skusila palacinky zo spaldovej hrubej muky, dala som viac vody a boli bez problemov 🙂 tak nech chuti 😉

Odpovedz
9. dec 2015
avatar

@eikenella určite bude vyborny aj tak,dakujem za radu 😉

Odpovedz
9. dec 2015
avatar

@eikenella urcite sa rychlo zje, viem si predstavit

Odpovedz
9. dec 2015
avatar

mám v trúbe, som zvedavá.

Odpovedz
28. feb 2016
avatar

@stolverka a ako to dopadlo?

Odpovedz
28. feb 2016
avatar

@eikenella celkom dobre, za mna ale menej chutný ten spodok, asi moc natural, alebo som ho mala trošku ochutiť, napr. bylinkami. Dala som menej masla - 130 g, doplnila som do plnky bazalku a čerstvú petrž. vňať. Verím, že pri nejakých variantách je recept príjemný. Vdaka opäť.

Odpovedz
28. feb 2016
avatar

@stolverka spaldova a vlocky maju svoju chut, preto ju citit aj v spodnom korpuse, mozno trochu nahorkastu, to je ako pri spaldovych kolacoch, ak sa dobre nedocukria. ja som dala len sol, nejak nam chut nevadila. hlavne, ze je to zdrave 🙂

Odpovedz
28. feb 2016
avatar

@eikenella my vločky veľa používame aj špaldovú múku, nechcela som povedať že nechutilo, možno tá ražná múka mi tam trošku vadila. Ale manželovi chutil veľmi as spodok. ešte raz vdaka.

Odpovedz
28. feb 2016
avatar

@stolverka to je ako super, ked aj manzel ti chce zjest zdrave recepty 🙂 aj ten moj ich rad zje. teda mimo cviklovej torty, na tu povedal, ze ma lubi, ale to jest urcite nebude 😀 raznu som potrebovala dominat, tak som experimentovala, co to spravi. ale som rada, ze chutilo 🙂

Odpovedz
28. feb 2016
avatar

@eikenella moj manžel je viac na zdravú stravu ako ja, takže u nás je opačné garde ako inde. 😉

Odpovedz
28. feb 2016
avatar

@stolverka ano? tak to sa nevidi tak casto 🙂

Odpovedz
28. feb 2016
avatar

tak pre tvoju info, mám dnes na večeru urobiť opäť. 😉

Odpovedz
29. feb 2016
avatar

@stolverka tesim sa, skus tento, chutovo je velmi dobry: http://www.fitnessguru.sk/recepty/kategoria/mas...
ja som ho robila, foto je o dve dalsie fotky doprava, len ak si dobre pamatam, tak do tortovej 26 cm formy dvojnasobnu davku cesta a plnky

Odpovedz
29. feb 2016
avatar

@eikenella vdaka, skúsim

Odpovedz
29. feb 2016
avatar

Aj ja to skúsim...😊

Odpovedz
19. nov 2016