icon
167 / 264
Domáce maslo
avatar

dve malé 31-33% smotany na šľahanie (nie krabicové trvanlivé, ale z chladiaceho boxu) nechať hodinku postáť pri izbovej teplote, potom preliať do misky a šľahať (ja som v kuchynskom robote 5 minút), kým sa oddelí maslo a srvátka), maslo vybrať, cez plienku ešte zvyšnú srvátku z masla povytláčať a je hotovo 🙂
podľa chuti ešte do domáceho masla možnosť dať bylinky (pažítka, medvedí cesnak, petržlenová vňať..), cesnak, soľ 🙂

Odpovedz
2. mar 2016
avatar

kolko masla ti vyslo z 2 smotan ?

Odpovedz
21. apr 2016
avatar

@vrana2 toto, čo je na obrázku. ekonomicky sa to neoplatí, ale chcela som vyskúšať. zhruba, 100- 150 g

Odpovedz
21. apr 2016