icon
179 / 264
Zemiakové pirohy s kotlíkovým slivkovým lekvárom a makom
avatar

a pre zvyšok rodiny aj klasická verzia zemiakových pirohov 🙂
zemiaky v šupke uvariť v osolenej vode domäkka, po vychladnutí ošúpať (zvyknem variť deň vopred, potom sa spotrebuje menej múky)
následne zemiaky nastrúhať najemno na strúhadle, prisypávať bielu hladkú múku, kým sa vytvorí konzistentné cesto, ktoré vyvaľkať a vykrajovať pirohy
plnila som domácim kotlíkovým slivkovým lekvárom
pirohy sádzať do vriacej vody, počkať, kým vyplávajú na povrch, vybrať sitkom, premyť vodou)
poliate roztopeným 82 % maslom, posypané pomletým makom a cukrom

Odpovedz
2. apr 2016
avatar

vajicko do cesta nejde?

Odpovedz
15. mar 2017
avatar

@girasol u nas doma nie 🙂

Odpovedz
15. mar 2017