icon
5 / 31
Prvotina " ten podnos som vyleštila xixixi"
avatar

Neskutočne dobrá plnka 🙂

Odpovedz
6. dec 2012
avatar

nedali by ste mi receptík na tuto tortičku?...pre moje lásky na Valentína...dakujem veľmi pekne

Odpovedz
1. feb 2015
avatar
elad7
autor

@nikuska744 mramorovy korpus a plnka parizska slahacka doplnena banánmi a jahodami. vrch potiahnuty smartom. Staci takto alebo presne postup ?

Odpovedz
1. feb 2015
avatar

presne postup ak vám to nebude vadiť...

Odpovedz
1. feb 2015
avatar
elad7
autor

@nikuska744 do 25 cm formy : šľahať 6 bielkov a 6 lyžíc kryštálového cukru do tuhe peny, pridať 6 žltkov postupne po jednom a šľahať. Na záver primiešať 5 lyžíc polohrubej múky ... miešať veľmi pomaly jemne. Cesto si rozdeliť zhruba na polovicu do jednej zamiešať kopcovitu lyžičku kakaa. Do tortovej formy dať naspodok papier na pečenie boky nechať nenatreté. cesto dávkuješ postupne do stredu formy jednu lyžicu biele cesto na to lyžicu tmavé, zase svetle a na to tmavé. Cesto sa ti bude pekne roztekať. Nakoniec ešte formu ponahybaj na strany aby sa pekne rozlialo až na boky. Pečiem na 170 stupňov asi 45 min.
nech sa ti podarí

Odpovedz
1. feb 2015
avatar
elad7
autor

@elad7 plnka na 250 ml smotany 33% 50 g čokolady. smotanu zohriať vložiť do nej nalamanu čokoladu, ked začne vrieť odstaviť z ohňa a poriadne premiešeť aby sa čokolada rozpustila úplne. vychladene dať do chladnicky. nasledujuci den vyšľahať ale pozor iba tak akurat do "špičky " aby sa nezgrcla, aby bola jemná. Niekto pridava aj stužovač ale a nie. Plnila som aj poschodove torty, dokonca v lete a vydržali pekne.

Odpovedz
1. feb 2015