icon
3 / 31
v reze
avatar

prosím Vás nemáte náhodou recept na tortičku?dakujem

Odpovedz
1. feb 2015
avatar

prosim ešte by ma zaujímalo ako dosiahnete farebnu hmotu na zdobenie?dakujem

Odpovedz
1. feb 2015
avatar
elad7
autor

@mamina06 obyčajný biely korpus a čokoládový. plnka jogurtova a jahody. Hmotu farbim gelovkami.

Odpovedz
1. feb 2015
avatar
elad7
autor

@mamina06 staci takto alebo presne recepty?

Odpovedz
1. feb 2015
avatar

ak by si mala niekde uloženy receptik aby si sa nemusela moc rozpisovat...akurat idem dnes piect prvy krat tortu a tato vyzera užasne ....a prepač kde kupim tie gelovky?nemam vobec potuchy kedže bude moja prva v živote....si zlata...dakujem mooooc

Odpovedz
1. feb 2015
avatar
elad7
autor

@mamina06 do 25 cm formy : šľahať 6 bielkov a 6 lyžíc kryštálového cukru do tuhe peny, pridať 6 žltkov postupne po jednom a šľahať. Na záver primiešať 5 lyžíc polohrubej múky ... miešať veľmi pomaly jemne. Cesto si rozdeliť zhruba na polovicu do jednej zamiešať kopcovitu lyžičku kakaa. Do tortovej formy dať naspodok papier na pečenie boky nechať nenatreté. cesto dávkuješ postupne do stredu formy jednu lyžicu biele cesto na to lyžicu tmavé, zase svetle a na to tmavé. Cesto sa ti bude pekne roztekať. Nakoniec ešte formu ponahybaj na strany aby sa pekne rozlialo až na boky. Pečiem na 170 stupňov asi 45 min.
nech sa ti podarí

Odpovedz
1. feb 2015
avatar
elad7
autor

@elad7 zabudla som po dopečení necham par minút vo forme potom nožom orežem okolo formy vyklopim a stiahnem papier

Odpovedz
1. feb 2015
avatar
elad7
autor

@mamina06 poplietlas som to tento recept je na mramorovy korpus, ktory chcela ina maminka. Ty urobis presne ako som pisala ale das 6 lyzic muky. to bude biely korpus a na cokoladovz korpus je ten isty recept ale das 4 lyzice múky a dve lyžice kakao

Odpovedz
1. feb 2015