icon
244 / 503
ľanová muka
avatar
elly753
autor

Pri výrobe ľanovej múky sa z ľanových semien za studena vylisuje olej a zostávajúca časť sa na jemno pomelie.

Je výborným zdrojom bielkovín, preto odporúčame aj pre vegetariánov.
Je rovnako vhodná na pečenie
a zhusťovanie, lebo absorbuje veľa tekutín a tukov. Pre nízky obsah uhľohydrátov a tukov je dobre začleniteľná do ktorejkoľvek diéty
s nízkym obsahom uhľohydrátov ( ATTKINS, paleo).Obsahuje len 275 kcal/100G
Je výnimočný pre vysoký podiel vláknin, omega 3 mastných kyselín, fitoestrogénov(lignan)
Jednu časť múky uvedenej v danom recepte môžeme nahradiť ľanovou múkou, berúc ohľad na to, že je schopný absorbovať veľké množstvo vody a tuku.
Pred použitím zmiešajte s vodou! Pri použití vo veľkých dávkach môže mať preháňajúce účinky, preto jej konzumáciu odporúčame aj pri liečbe zápchy.
Údaje sú informatívneho charakteru.
100g obsahuje:
energetická hodnota....275kcal/1150kJ bielkoviny................25,6g
vlákniny.....................38g vitamín B1..............2,2mg
cukor..........................2g vitamín B3..............4,3mg
tuky..........................17g vitamín B6..............0,7mg
nasýtené..................1,6g vitamín B5..............1,4mg
mononenasýtené......3,2g kyselina listová.....122mcg
polynenasýtené......12,3g vápnik....................357mg
z toho.. omega-3......9,8g horčík....................550mg
omega-6..................2,5g zinok........................6mg
fitoestrogény........400mg selén..................35,5mcg železo......................8mg
mangán.................3,5mg

Hmotnosť výrobku: 500g
bez vajec
bez laktózy
nízkobielkovinové
bez pšenice
bez sóje
dia

Odpovedz
30. nov 2014
avatar

uz si z nej nieco robila?

Odpovedz
5. jan 2015
avatar
elly753
autor

@igrexova mam tu lanove zemlicky a robila som z nej veganske slane krekry a aj kolaciky so dusenymi slivkami a otieskami...ta muka chuti trocha orieskovo...ja mam velmi rada tie zemlivky sj kolaciky 😉

Odpovedz
5. jan 2015
avatar

@elly753 Musím sa pozrieť na tie receptiky 😉

Odpovedz
5. jan 2015