icon
444 / 503
kysnuté trojuholníčky plnené medovo-škoricovo-kakaovou natierkou
avatar
elly753
autor

350 g celozrnná špaldová múka
1 pl mletej škorice
1 sušené droždie a 250 ml vody + čl medu - zarobíme kvások
vlejeme d múky a vypracujeme cesto - necháme na teplom mieste kysnut aspon hodinku
medovo-karobová zmes - 3 pl karobu a 1 pl medu, ak je moc husté, tak prilejeme trocha vody, dobre rozmiešame a zmesou potierame cesto
ako plnku-natierku možno použit aj domácu ovocnu nutelu alebo džem a lebo tvaroh s hrozienkami,,, fantazii sa medze nekladu emoticon
cesto som rozdelila na tri diely a každý som rozvalkala - natrela pripravenou natierkou - med- škorica-kakao-nastruhané kora z citrona a štipka vanilky a zarolovala - potom nakrájala na trojuholníky

piekla som na 180 ° v teplovzdušnej rure 20 minut

Odpovedz
10. sep 2015
avatar

Ta saaaalka, z takej pila caj maminka ked som bola mala...spomienky na detstvo 🙂

Odpovedz
10. sep 2015
avatar
elly753
autor

@nelinqua tie máme po mužovej starkej 🙂

Odpovedz
10. sep 2015
avatar

@elly753 to su take krasne dedicstva;) clovek si zaspomina stare casy, uplne som sa musela zacat usmievat ked som ju zbadala.

Odpovedz
10. sep 2015