icon
11 / 17
Zapekaný baklažán plnený kuracím mäšom
avatar
Komentár bol odstránený
avatar

Baklažán prekrojíme a vydlabeme dužinu, ktorú odložíme. Dôkladne posolíme a necháme vypotiť aspoň 20 minút, potom opláchneme a osušíme.

Dužinu nasekáme na drobné kúsky,na oleji speníme cibuľku a prihodíme dužinu. po chvíli prihodíme kuracie mäso nakrájané nadrobno a ochutíme podľa vlastnej chuti (soľ, čierne korenie, bazalka, paprika...). Udusíme do mäkka, na záver prihodíme na menšie kúsky na krájanú paradajku.

Necháme vychladnúť, primiešame postrúhaný nízkotučný syr a naplníme zmesou vydlabaný baklažán. Vrch posypeme strúhaným syrom a zapečieme.

Odpovedz
27. sep 2014