icon
1 / 1
avatar

Ja tam dávam nahrubšie pomletú kávu,ktorú si sama meliem.Ten vrch s tým sitkom dám preč,nasypem kávu zalejem prevarenou vodou,dám nazad to sitko a stlačím dole,trochu nechám postáť.

Odpovedz
10. aug 2023
avatar

Nie.. Normálne si dáš na spodok kávu aj cukor.. Ako používaš.. A zaleje.. A potom tam vložíš tamto sitko a zatlačiť takmer na spodok.. Ma to zabrániť aby ti kade tade plávali zrniecka

Odpovedz
10. aug 2023
avatar

aha... vďaka... mlynček na kávu som dostala tiež, aj zrnkovú kávu. A ako dlho to tam nechám stlačené kým si to prelejem do pohára?

Odpovedz
10. aug 2023
avatar

Na pressicko.sk je podrobne opisane.Ja necham tak 2-3 minutky,postáť.

Odpovedz
10. aug 2023
avatar

@elviku11 urobíš si klasického Turka, necháš 2-3 minuty postat a potom POMALY zatlačis dolu (ak hneď rýchlo, vždy mi to vyprskne). Potom si prelejes do šálky koľko chceš.

Odpovedz
10. aug 2023
avatar

dakujem 🙂

Odpovedz
10. aug 2023
avatar

Je to french press, pijem ju roky, cistu ciernu bez mlieka bez cukru, je vyborna.
Na 7 g pomletej kavy si dam cca 2 dcl vody.
Necham zovriet, zalejem kavu v skle troskou vriacej vody, 30 sekund necham napucat, zamiesam, dolejem zvysok vriacej vody, prikryjem a necham 4 minuty stat.
Potom pomaly pretlacim a nalejem do salky.

Odpovedz
10. aug 2023