Postup Najprv si na kocky nakrájame hokaido, dáme do misy pridáme olivový olej, soľ, cesnak. Necháme chvíľu postáť 5-10min. Popri tom si v jednom hrnci uvaríme si ryžu aj čiernu šošovicu spolu. Do hrnca najprv pridáme cibuľu podusíme, postupne pridáme premytú ryžu a belungu, 4 hrnčeky vody, povaríme. Medzitým dáme hokaido na plech do rúry na 180stupňov minút podľa pripečenia. K ryži a šošovici pridáme cícer z konzervy. Upečné hokaido a môžme posypať čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť 🙂
Recept
1ks cibuľa
1hrnček ryže
1 hrnček belungy /čiernej šošovice/
1 konzerva cíceru /alebo sušený namáčaný cícer/
soľ, koreniny koriander, mix davidkoveho korenia frrancuzka zmes Zanet
1PL olivový olej /alebo akýkoľvek olej používaš alebo ghee
1ks hokaido
1-2 strúčiky cesnaku
Postup
Najprv si na kocky nakrájame hokaido, dáme do misy pridáme olivový olej, soľ, cesnak. Necháme chvíľu postáť 5-10min. Popri tom si v jednom hrnci uvaríme si ryžu aj čiernu šošovicu spolu. Do hrnca najprv pridáme cibuľu podusíme, postupne pridáme premytú ryžu a belungu, 4 hrnčeky vody, povaríme. Medzitým dáme hokaido na plech do rúry na 180stupňov minút podľa pripečenia. K ryži a šošovici pridáme cícer z konzervy. Upečné hokaido a môžme posypať čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť 🙂