vaječný žĺtok 4 ks • cukor práškový 75 g Žĺtka a cukor vyšľaháme do peny. vaječný bielok 4 ks Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh. kakao - prášok 10 g • olej slnečnicový 1 PL K žĺtkom vmiešame kakao a olej. múka polohrubá 75 g • jedlá sóda (sóda bikarbóna) ¼ ČL V múke rozmiešame sódu bikarbónu ( alebo kypriaci prášok) a postupne vmiešame do cesta. Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov. maslo • múka polohrubá Formu na pečenie (priemer 28 cm) vymastíme maslom a vysypeme múkou. Vlejeme cesto. Pečieme 10 min. pri teplote 180°C. maslo 250 g • cukor práškový 125 g Maslo, zohriate na izbovú teplotu, vyšľaháme dohladka s cukrom. tvaroh jemný mäkký 500 g Pridáme tvaroh... ...a vyšľaháme. Tvarohovú plnku navrstvíme na vychladený korpus a vyhladíme. Dáme do chladničky na 2 hodiny tuhnúť. maslo 75 g • čokoláda na varenie 55% 150 g • olej slnečnicový 1 ČL Maslo rozpustíme s čokoládou v parnom kúpeli. Vmiešame olej. Čokoládovú polevu nalejeme na zákusok. Poleva sa krásne leje, netreba ju rozotierať, stačí ľahko ponakláňať formu. Necháme stuhnúť v chlade ďalšie 2 hodiny. Po celkových štyroch hodinách chladnutia je možné dezert krájať a servírovať, avšak odporúčame jeho chladnutie po dobu 24 hodín.
vaječný žĺtok 4 ks • cukor práškový 75 g
Žĺtka a cukor vyšľaháme do peny.
vaječný bielok 4 ks
Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
kakao - prášok 10 g • olej slnečnicový 1 PL
K žĺtkom vmiešame kakao a olej.
múka polohrubá 75 g • jedlá sóda (sóda bikarbóna) ¼ ČL
V múke rozmiešame sódu bikarbónu ( alebo kypriaci prášok) a postupne vmiešame do cesta.
Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov.
maslo • múka polohrubá
Formu na pečenie (priemer 28 cm) vymastíme maslom a vysypeme múkou. Vlejeme cesto.
Pečieme 10 min. pri teplote 180°C.
maslo 250 g • cukor práškový 125 g
Maslo, zohriate na izbovú teplotu, vyšľaháme dohladka s cukrom.
tvaroh jemný mäkký 500 g
Pridáme tvaroh...
...a vyšľaháme.
Tvarohovú plnku navrstvíme na vychladený korpus a vyhladíme. Dáme do chladničky na 2 hodiny tuhnúť.
maslo 75 g • čokoláda na varenie 55% 150 g • olej slnečnicový 1 ČL
Maslo rozpustíme s čokoládou v parnom kúpeli. Vmiešame olej.
Čokoládovú polevu nalejeme na zákusok. Poleva sa krásne leje, netreba ju rozotierať, stačí ľahko ponakláňať formu. Necháme stuhnúť v chlade ďalšie 2 hodiny.
Po celkových štyroch hodinách chladnutia je možné dezert krájať a servírovať, avšak odporúčame jeho chladnutie po dobu 24 hodín.