Ryžové rezance pripravíme podľa návodu, tie naše stačí namočiť na 20 min. do vody, scediť a vložiť na 2 minúty do horúcej prevarenej vody (nevariť) a potom precediť. Kuracie mäso nakrájame na kocky, opražíme na oleji, podlejeme troškou vody a podusíme asi 7-10 minút. Mrkvu a kapustu nakrájame na tenké pásiky a pór na tenké polmesiačiky, chilli papričku nadrobno. Asi po 7 minútach pridáme k mäsu mrkvu a papričku, a po ďalších 7 minútach pridáme kapustu. Necháme vydusiť vodu a všetko ešte krátko orestujeme (aby zelenina nebol príliš mäkká...), pridáme 2-3PL sójovej omáčky. Rezance pridáme k mäsu a spolu ešte osmažíme a prípadne dochutíme sójovou omáčkou. Pri miešaní sa najlepšie osvedčili 2 vidličky (v každej ruke jedna).
500 g kuracie prsia, 500 g ryžové rezance, 1 ks mrkva, 1 ks pór (menší), 150 g kapusta biela hlávková, 1 - 2 ks chilli paprička, 3 PL sójová omáčka tmavá, 5 cl olej
Postup
Ryžové rezance pripravíme podľa návodu, tie naše stačí namočiť na 20 min. do vody, scediť a vložiť na 2 minúty do horúcej prevarenej vody (nevariť) a potom precediť. Kuracie mäso nakrájame na kocky, opražíme na oleji, podlejeme troškou vody a podusíme asi 7-10 minút. Mrkvu a kapustu nakrájame na tenké pásiky a pór na tenké polmesiačiky, chilli papričku nadrobno. Asi po 7 minútach pridáme k mäsu mrkvu a papričku, a po ďalších 7 minútach pridáme kapustu. Necháme vydusiť vodu a všetko ešte krátko orestujeme (aby zelenina nebol príliš mäkká...), pridáme 2-3PL sójovej omáčky. Rezance pridáme k mäsu a spolu ešte osmažíme a prípadne dochutíme sójovou omáčkou. Pri miešaní sa najlepšie osvedčili 2 vidličky (v každej ruke jedna).