icon
13 / 127
Kokosky. 8 bielkov, 55 dkg kryš. cukru, 25 dkg kokosu. Všetko spolu miešame nad parou asi hodinu (len varechou, nie mixérom). Potom tvarujeme pyšteky alebo guličky, uložíme na papier na pečenie a pečieme na nižšej teplote (cca 100oC).
avatar

Môžem Vás požiadať o recept? Ďakujem

Odpovedz
16. dec 2012
avatar

@lucialev ahoj. napísala som ho k obrázku. Ja ich po upečení spájam s lineckými kolieskami (džemom a maslovo-kakaovou plnkou) a spodky obaľujem v čokoláde

Odpovedz
17. dec 2012
avatar

Ďakujem, vyzerajú naozaj veľmi chutne🙂

Odpovedz
17. dec 2012
avatar

aj sú 🙂

Odpovedz
17. dec 2012
avatar

...a treba ich bez prestávky stále miešať hodinu, koľko asi "vydá" z jednej dávky, tak cca?🙂

Odpovedz
18. dec 2012
avatar

nie, netreba v kuse miešať. to len tak občas, nech to všetko do seba prejde. a nech na spodku neprihorí. vyjdú asi tak 2 plechy, podľa toho, aké veľké robíš. a ozaj, po vypracovaní dať rýchlo na plech a do trúby, aby tie bielky tak nestiekli a neboli mazľavé.

Odpovedz
18. dec 2012
avatar

Dík, tak zajtra sa do toho pustím 🙂

Odpovedz
19. dec 2012