icon
45 / 630
č. 31 Čoko bomba, čokoládový korpus, čokoládový krém, jahodový džem, ganache
avatar

môžem poprosit recept na čokoládový krém ...dakujem

Odpovedz
21. jan 2017
avatar
flafly
autor

Ja robievam tak, že roztopím vo vodnom kúpeli 300r horkej čoko min.52% so 150-200gr šľahačky. Nechám vychladnúť. Dám do mixéra 1 mascarpone, prešľahám ho a postupne na vysokých otáčkach zašľahám roztopenú čoko. Následne prilejem - postupne minimálne 500ml šľahačky, do ktorej vmiešam stužovač a šľahám na vysokých otáčkach kým nemám hotový krém. Ak sa mi zdá husté, prilejem ešte šľahačku, ak riedke pridám mascarpone. Ak máte radi sladšie, pridaj cukor ale ešte úplne na začiatok ho daj do mascarpone, ináč až dáš nakoniec tak sa môže zgrcnúť.

Odpovedz
26. jan 2017
avatar

výborný recept... vyskúšam teraz na velkú noc ... dakujem velmi-velmi ....
ešte sa chcem spýtat na ten recept frutafil -ako sa robí ?

Odpovedz
11. mar 2017
avatar
flafly
autor

@psotka to sa varí. Základný pomer mám 350gr mrazeného ovocia, 1 vanilkový cukor, trocha kryštálového cukru, trocha vody, trocha citrónovej šťavy. To sa rozvarí, a zahustí sa to kukuričným škorobom. Je z toho potom niečo podobné džemu, len sú v tom veľké kúsky ovocia, lebo ja to ovocie nepretláčam ani nemixujem.

Odpovedz
11. mar 2017
avatar

dakujem za pomoc.... velmi si cením tvoje rady a skúsenosti... nádherné torty ...

Odpovedz
12. mar 2017