icon
1 / 1
avatar

Das recept?

Odpovedz
11. aug 2016
avatar

Baklažány rozdelíme na dve polovičky, nasolíme a necháme ich trošku vypotiť. Potom popijú menej oleja. Po cca 15 minútach ich umyjeme a poukladáme na plech na papier na pečenie.

Nožíkom spravíme pozdĺžne zárezy a baklažány potrieme roztlačeným cesnakom, posolíme a okoreníme. Papriky si nakrájame na čo najväčšie kúsky, lebo po upečení z nich budeme sťahovať kožu. Papriky posolíme, okoreníme a aj baklažán aj papriky polejeme dostatočným množstvom oliového oleja, aby nám pri pečení nevyschli.Pečieme pri cca 220 stupňoch, 30 – 40 minút.Po 15minutach pečenia som pridala nakrájané rajčiny a bazalku.

Po upečení a miernom vychladnutí baklažán aj papriky stiahneme z kože a pomocou ponorného mixéra vykúzlime lahodnú pomazánku. Na záver zjemníme jednou neúplnou polievkovou lyžicou citrónovej šťavy, troškou olivového oleja a ak je treba dochutíme soľou.

Zavariť možme ako klasické paradajkové pyré ((;

Odpovedz
11. aug 2016
avatar

@zuzka117 páči sa Zuzka

Odpovedz
11. aug 2016
avatar

Ďakujem 😘

Odpovedz
12. aug 2016