@blbovina No neviem či si už robila takýto krém..ja osobne nie som kamoška s krémami kde ide vajce... (dodnes neviem pochopiť, akú úlohu tam má žĺtok, veď sa dá nahradiť zlatým klasom, či želatinou a bielok? vyšľahaný nad parou, aby nezostal surový jedine.
Jednoduchšiebude pre teba ak to vajíčko vynecháš..raz toľko želatíny(teda obsahovo na 250ml..u mňa sú to 3plátky, my tu máme takú, kde je 12ks plátov na 1l ) Alebo keď nemáš skúsenosti ani so želatínou, urob si klasický pudingový krém(čokoládový) a vyšľahaj do neho tú čokoládu a spoj so šľahačkou(tu do nej pridáš aj stužovač šľahačky. 🙂
Korpus si buď kúp hotový, alebo urob hoc jaký tvôj obľúbený koláč..napr.hrnčekový, či na bábovku..hlavne nech je kakaový 🙂
Na poleve niet čo pokaziť... a máš hotovú čoko bombu! .-)
@blbovina fííííha, teraz som nakukla na teba..ty máš 5ks dietok? Ochhh..ti závidím( v dobrom, aj ja by som chcela!) Máš moju poklonu, že medzi najstaršou a najmladším je 17,5roka!! Dáva mi to nádej, že snáď raz bude správna doba na ďalšie drobizky aj u nás! 🙂 Posielam ti za to veľa veľa ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤(každému šlenovi tvojej rodinky po jednom! 🙂 )

“Jediný liek na kopu starostí je kopa čokolády!“
Torta - Kopa čokolády
Kakaový korpus(váš obľúbený) s priemerom 22cm.
Plnka
2 plátky želatíny (alebo v prášku na 160ml tekutiny)
200g čokolády (85% kakao)
500g smotany na šľahanie, alebo rastlinnú šľahačku
2 vajcia
3 č.L cukru (ja som dala viac)
2PL rumu (nebol v orginál recepte, no mne sa tam žiadal)
Poleva
100g čokolády (60% kakao)
100g smotany na šľahanie
20g maslo(v orginály je kokosové)
Postup:
-Namočíme želatínu v trochu studenej vode.
-Rozpustime čokoládu vo vodnom kúpely.
-Vyšľaháme šľahačku a dáme do chladničky.
-Vo vodnom kúpely šľaháme vajcia a cukor, kým nevznikne krémová pena.
-Vyžmýkame želatínu a rozpustíme ju v čokoláde.
-Vmiešame čokoládu a 1/3 šľahačky do vajíčkového krému a vložíme do chladničky na 15-20min., potom primiešame aj zvyšok šľahačky a opäť vložíme do chladničky na 3hod.(moja poznámka: ja som ju mala v chladničke len hodinku a bola tuhá)
-Potrieme penou korpus do tvaru kopca(alebo polgule).
- Pripravíme si polevu: Rozpustíme v smotane na šľahanie rozkúskovanú čokoládu a maslo použijeme vodný kúpeľ.
-Tortu položíme na mriežku a polejeme polevou. Dáme do chladničky asi na hodinu, ozdobíme a môžeme servírovať!
Moja poznámka:
Ja som použila korpus s priemerom 16cm a dávku surovín znížila o polovicu.
Tortu som ozdobila s čokoládovými čipsami, ktoré som „nalepila“ na povrch pomocou rozpusteného malého množstva čokolády. Kvietky sú z pomarančovníka, ktoré som natrhala zpred domu .