icon
47 / 119
Veselá tortička na počesť mojich dvoch srdiečok...modré Alexík a zelené Michalko...(obidvaja majú zadelené vajíčko, hračky, ohrádku, oblečenie a fľašu podľa týchto farieb)
avatar

Torta “My Twiny”

Kakaový korpus* 3pláty priemer18cm

250gr rastlinnej šľahačky
4-5 PL Nutelly
1PL kakaa
100ml Bailey’s cream
100ml vody
6 plátov želatiny(alebo v prášku na 0,5l tekutiny

Na ozdobu: kryš.cukor za hrsť + po 1kvapke potr.farba (modrá a žltá), kakao, nutella

Postup
* váš obľúbený, poprípade môžem poslať môj..no tentokrát som použila hotový, niet času.Korpus rozrežeme na 3 pláty
Pláty želatiny (zvlášť 4ks na Baileys krém a zvlášť 2ks na Nutellu krém) necháme nabobnať v stud. vode
Rast. šľahačku vyšľaháme 6min.
Rozdeliť šľahačku na 2polovice
Rozpustiť oddelene obidve porcie želatiny v 50 a 50ml vody(pozor! nevariť! Lebo neztuhne! Len zahriať vodu!).Nechať trochu vychladnúť.
Z 1.polovice šľahačky odobrať 2PL a vmiešať do rozpustenej želatiny z 2plátov.
Tuto zmes všľahať do šľahačky na Nutellový krém.
Do nej všľahať postupne po lyžiciach Nutellu a kakao
Z 2.polovice šľahačky odobrať 2PL a vmiešať do rozpustenej želatiny zo 4plátov.
Tuto zmes všľahať do šľahačky na Baileys krém.
Do nej všľahať postupne po lyžiciach Baileys.
Ak by krémy neboli dosť tuhé, treba ich šupnúť na chvíľu do chladničky, aby sa s nimi lepšie pracovalo a hneď sedeli na torte.

Skladanie torty:
1.plát korpusu
Baileys krém(odložiť 4PL na vrch)
2.plát korpusu
Nutella krém
3.plát korpusu
Zbytok Baileys krému

Ozdoba:
Do kornútku z papieru na pečenie(alebo sáčku na plnky z malou dierkou) dať 2-3čl Nutelly a „nakresliť“ srdiečka
Do mikroténového sáčku dať za hrsť kryš.cukru a 1kvapku modrej potr.farby. Zvrieť sáčok a dobre prenatriasať, aby farba zafarbila všetky kryštáliky.
Polovicu odložiť na bok. Do 2.polovice kvapnúť 1kvapku žltej potr.farby a zas sáčok uzavrieť a pretriasať až sa modrá zmení na zelenú 
S takto zafarbeným cukrom pocukriť nahusto srdiečka a zľahka aj okolo nich.
Okolo môžeme cez sitko osypať kakaom.

Dáme do chladničky na 1-2 hodiny. Aby sme potom ľahko vybrali obruč formy, zo sušičom na vlasy ohrejeme okraje obruče. 

Odpovedz
18. máj 2014