@alesta
Kakaový korpus* 3pláty priemer18cm
250gr rastlinnej šľahačky
5-7 PL Nutelly
2PL kakaa
50ml vody
3 pláty želatiny(alebo v prášku na 0,25l tekutiny
Rumová aroma + 50ml vody(nie je nutné)
Na ozdobu: kryš.cukor za hrsť + po 1kvapke potr.farba (modrá a žltá),čoko piliny
Postup
* váš obľúbený, poprípade môžem poslať môj..no tentokrát som použila hotový, niet času.Korpus rozrežeme na 3 pláty
Pláty želatiny necháme nabobnať v stud. vode
Rast. šľahačku vyšľaháme 6min.
Rozpustiť želatinu(nie želé) v 50ml vody(pozor! nevariť! Lebo neztuhne! Len zahriať vodu!).Nechať trochu vychladnúť.
Zo šľahačky odobrať 2PL a vmiešať do rozpustenej želatiny..
Tuto zmes všľahať do šľahačky.
Do nej všľahať postupne po lyžiciach Nutellu a kakao
Ak by krém neboli dosť tuhý, treba ho šupnúť na chvíľu do chladničky, aby sa s nimi lepšie pracovalo a hneď sedel na torte.
Pláty korpusu môžeme poliať roztokom rum. arómy a vody a aj do krému sa môže pridať nejaká ta rum aroma, alemo priamo rumík, či koňak..(samo, normálne množstvo cca. 50ml max). .-)
Hotovo, krém navrstviť na pláty a šupnúť do chladničky na hodinku...
ozdoba-srdiečka:
so mikrot. sáčku si šupneme za hrsť kryš.cukru a jednu kvapku modrej..sáčok zavrieme a "hrkáme" s ním až sa zafarbí všetok cukor 🙂
polovicu odložíme na bok....do druhej polovici kvapneme kvapku žletej(ak máš doma deti, odporúčam im urobiť predstavenie-čarovný sáčok .-) ) zas sáčok zavrieť a "hrkať" modrá sa zmení na zelenú! 🙂

naaadherne torty, vynimocne, krasne 🙂
mohla by som poprosit na tuto recept?