icon
57 / 119
a jedna po rozrezaní :-)
avatar

môžem poprosiť recept?vyzerá Božsky🙂

Odpovedz
24. júl 2014
avatar

@verrra1 skúsim ho zajtra napísať...🙂 dám ti vedieť, ako tu bude...brú nôcku!

Odpovedz
24. júl 2014
avatar

@verrra1
Kakaový korpus* 2pláty priemer18/20cm
Krém:
250gr rastlinnej šľahačky
2konz. neslad. zahus. mlieko (balenie po 160ml)
6-10PL práškového cukru
1 ½ bal. kokosu (balenie po 150g)
3pláty želatiny**
120ml vody
Tekutá čokoláda:
5PL kakaa(Nesquick môže byť)
4PL mlieka
3PL masla
Na ozdobu:
1 čok. poleva
alebo
½ horkej čokolády
2PL mlieka
3PL masla


Postup:
1. Večer si 1balík kokosu zľahka opečieme/nahrejeme na teflónovej panvici(pozor nech nestmavne!) a zalejeme 2 ks zahust. mlieka.
2. Podnos si posypene práškovým cukrom(nebude sa lepiť torta) a vložíme 1. korpus

3. Namočíme želatínu na 5min. do studenej vody a medzitým si vyšľaháme 6min. rastlinnú šľahačku. Zohrejeme vodu a želatínu rozpustíme( Pozor! nevariť! Len nahriať, lebo inak nestuhne krém!) Necháme vychladnúť.

4. Všľaháme po lyžiciach pripravenú kokosovú zmes do šľahačky a prisypeme cca. 50g kokosu z balenia.

5. Odoberieme 2PL zo kokosovej šľahačky a vmiešame do vychladnutej želatíny a až potom vmiešame do celej zmesy.

6. Pripravíme si tekutú čokoládu (rozpustíme a premiešame na chvíľku) a natierme na 2korpusy. Z krému si odložíme na bok cca.6-7PL (použijeme na vonkajší obvod torty)

7. Natrieme polovicu krému na 1.plát korpusu, položíme naň 2.plát korpusu a natrieme 2.polovicu krému. (Ak by krém nebol dosť tuhý, treba ho šupnúť na chvíľu do chladničky, aby sa s ním lepšie pracovalo) Po natretí, šup do chladničky schladiť!

8. Na koniec polejeme polevou, dáme do chladničky stuhnúť. Obruč odstránime(teda „odlepíme“ krém od obruče) ľahko, ak so sušičom na vlasy ohrejeme okraje obruče. S krémom, čo sme si odobrali na bok, si natrieme boky torty( ja som ich naschvál nezahladila) a obsypeme kokosom z balenia.

Poznámky:
Pri väčšom priemere torty(22/24cm) treba zdupľovať všetky ingrediencie.
* váš obľúbený, poprípade môžem poslať môj..no tentokrát som použila hotový, niet času. Ja som robila 18cm a zostalo z krému(  nie že by bol na obťiaž..s drahým sme ho popapali) preto uvádzam že vyjde aj na 20cm.
**ak sa bojíte želatíny, či ju nechcete použiť, môžete na miesto nej použiť stužovač šľahačky do krému, ale treba natrieť tenšie vrstvy a na 3ks plátov korpusu.

Ozdoba: Ostalo mi z polevy(naozaj chutná), šup s ňou do formičiek (mám také motýliky, čo predávali v periptero set cukr.pomôcok), ako stuhla(trebalo ju švacnúť do mrazničky trochu, lebo poleva je inak mäkká), vybrala, posypala kokosom a oddelila špáradkom telíčko a krídelká. 
Brúúú chuť!

Odpovedz
25. júl 2014
avatar

Krasna torta urcite chuti🙂chcem sa spytat ako robis kakaovy korpus?som nepocujuca a ani korpus neviem co je☹dakujem urcite chcem na vianoce urobit🙂

Odpovedz
19. dec 2014
avatar

@rose32 napísala som ti v správe... korpus je základ torty- upečené cesto v okrúhlej forme na torty. Naň sa netiera krém .-)

Odpovedz
19. dec 2014