icon
64 / 119
torta Ružový pahorok......pre pani oslávenkyňu(Melku) polovica je dulce de leche(skaramelizované sladené mlieko) vyšľahané so šľahačkou a druhá je lieskovo-kakaový šľahačkový krém..
avatar

Torta „Ružový pahorok“

Kakaový korpus priemer 24cm (3 pláty)
Krémy
500 ml rastlinnej šľahačky
4PL Nutella
2PL kakao
5PL skaramelizované Salko*
75ml rumového sirupu**
- rumová aróma
6PL práš.cukru
3kvapky cukrárenskej fabry(červená)

Postup:
1. 3pláty korpusu si orežeme na 3 veľkosti(najväčší s priemerom 24cm, druhý o cca. 22cm a tretí 20cm
2. Rastlinnú šľahačku šľaháme 6min. a potom rozdelíme na 3 časti.





3. Do jednej všľaháme Nutellu a kakao, rum arómu, do druhej skaramelizované Salko a do tretej pár kvapiek červenej cukrárenskej farby, cukor a rum.arómu.
4. Korpus si pokropíme rumovým sirupom**(cca. 100ml teplej vody premiešame s rum.arómou a 2PL pr.cukru, alebo môžeme použiť aj rum, či koňak cca. 50ml + 50ml vody a 2PL pr.cukru )








5. Polovicu prvého plátu si natrieme s Nutellovým krémom a druhú s Karamelovým...
6. Kladieme naň druhý plát, krémy a položíme aj tretí plát a krémy.
7. Zbytky krémov ponatierame pomedzi poschodia a zahladíme do tvaru kopca

8. Ružový krém si dáme do plniaceho sáčku s hviezdi-
covuo špičkou (ak nemáte plniaci sáčok použite
pevný sáčok odstrihnite trochu z rožku a vložte
špičku do otvoru 🙂 )
9. Tvoríme krúživým pohybom venčeky do radu od
vrchu smerom dole.
Ďalej použijeme na dekoráciu čokoládové guličky
a rozdrvenú čokoládu.

Poznámka: krému je presne na tortu a zdobenie ako na
obrázku, takže nepojedať popri tvorení!  (ak chcete
celú tortu čisto s krémom treba ho o trochu viac.)
*Skaramelizované Salko si pripravíme deň dopredu:
vložíme neotvorenú konzervu do hrnca s vodou a pomali
varíme 2 hodiny. Pozor! Neotvárame hneď, lebo môže
vyletieť spodtlakom horúce von! Počkať kým vychladne.

Dobrú chuť! 
Autor: Melánia Olasová

Odpovedz
22. nov 2014
avatar

určite vyskúšam.... 😀 mnaaaam :-P

Odpovedz
23. nov 2014