torta Ružový pahorok......pre pani oslávenkyňu(Melku) polovica je dulce de leche(skaramelizované sladené mlieko) vyšľahané so šľahačkou a druhá je lieskovo-kakaový šľahačkový krém..
Kakaový korpus priemer 24cm (3 pláty) Krémy 500 ml rastlinnej šľahačky 4PL Nutella 2PL kakao 5PL skaramelizované Salko* 75ml rumového sirupu** - rumová aróma 6PL práš.cukru 3kvapky cukrárenskej fabry(červená)
Postup: 1. 3pláty korpusu si orežeme na 3 veľkosti(najväčší s priemerom 24cm, druhý o cca. 22cm a tretí 20cm 2. Rastlinnú šľahačku šľaháme 6min. a potom rozdelíme na 3 časti.
3. Do jednej všľaháme Nutellu a kakao, rum arómu, do druhej skaramelizované Salko a do tretej pár kvapiek červenej cukrárenskej farby, cukor a rum.arómu. 4. Korpus si pokropíme rumovým sirupom**(cca. 100ml teplej vody premiešame s rum.arómou a 2PL pr.cukru, alebo môžeme použiť aj rum, či koňak cca. 50ml + 50ml vody a 2PL pr.cukru )
5. Polovicu prvého plátu si natrieme s Nutellovým krémom a druhú s Karamelovým... 6. Kladieme naň druhý plát, krémy a položíme aj tretí plát a krémy. 7. Zbytky krémov ponatierame pomedzi poschodia a zahladíme do tvaru kopca
8. Ružový krém si dáme do plniaceho sáčku s hviezdi- covuo špičkou (ak nemáte plniaci sáčok použite pevný sáčok odstrihnite trochu z rožku a vložte špičku do otvoru 🙂 ) 9. Tvoríme krúživým pohybom venčeky do radu od vrchu smerom dole. Ďalej použijeme na dekoráciu čokoládové guličky a rozdrvenú čokoládu.
Poznámka: krému je presne na tortu a zdobenie ako na obrázku, takže nepojedať popri tvorení! (ak chcete celú tortu čisto s krémom treba ho o trochu viac.) *Skaramelizované Salko si pripravíme deň dopredu: vložíme neotvorenú konzervu do hrnca s vodou a pomali varíme 2 hodiny. Pozor! Neotvárame hneď, lebo môže vyletieť spodtlakom horúce von! Počkať kým vychladne.
Torta „Ružový pahorok“
Kakaový korpus priemer 24cm (3 pláty)
Krémy
500 ml rastlinnej šľahačky
4PL Nutella
2PL kakao
5PL skaramelizované Salko*
75ml rumového sirupu**
- rumová aróma
6PL práš.cukru
3kvapky cukrárenskej fabry(červená)
Postup:
1. 3pláty korpusu si orežeme na 3 veľkosti(najväčší s priemerom 24cm, druhý o cca. 22cm a tretí 20cm
2. Rastlinnú šľahačku šľaháme 6min. a potom rozdelíme na 3 časti.
3. Do jednej všľaháme Nutellu a kakao, rum arómu, do druhej skaramelizované Salko a do tretej pár kvapiek červenej cukrárenskej farby, cukor a rum.arómu.
4. Korpus si pokropíme rumovým sirupom**(cca. 100ml teplej vody premiešame s rum.arómou a 2PL pr.cukru, alebo môžeme použiť aj rum, či koňak cca. 50ml + 50ml vody a 2PL pr.cukru )
5. Polovicu prvého plátu si natrieme s Nutellovým krémom a druhú s Karamelovým...
6. Kladieme naň druhý plát, krémy a položíme aj tretí plát a krémy.
7. Zbytky krémov ponatierame pomedzi poschodia a zahladíme do tvaru kopca
8. Ružový krém si dáme do plniaceho sáčku s hviezdi-
covuo špičkou (ak nemáte plniaci sáčok použite
pevný sáčok odstrihnite trochu z rožku a vložte
špičku do otvoru 🙂 )
9. Tvoríme krúživým pohybom venčeky do radu od
vrchu smerom dole.
Ďalej použijeme na dekoráciu čokoládové guličky
a rozdrvenú čokoládu.
Poznámka: krému je presne na tortu a zdobenie ako na
obrázku, takže nepojedať popri tvorení! (ak chcete
celú tortu čisto s krémom treba ho o trochu viac.)
*Skaramelizované Salko si pripravíme deň dopredu:
vložíme neotvorenú konzervu do hrnca s vodou a pomali
varíme 2 hodiny. Pozor! Neotvárame hneď, lebo môže
vyletieť spodtlakom horúce von! Počkať kým vychladne.
Dobrú chuť!
Autor: Melánia Olasová