icon
3 / 695
kacica
avatar

prosim ta preco si ju narezala?

Odpovedz
9. mar 2013
avatar
hava
autor

@mima4 tak ma to učila babka🙂aj na stehnach narezem 🙂

Odpovedz
9. mar 2013
avatar

@hava vyzera to zaujimavo, aj to ma nejaky ucel? 🙂 a ako dlho pecies kacku?

Odpovedz
9. mar 2013
avatar
hava
autor

@mima4 možno to ma taký účinok že ked solis kačicu tak sa lepšie vsiakne do masa🙂a take 2 až 2,5 hodky ju peciem

Odpovedz
9. mar 2013
avatar

nakrajuje sa to kvoli tomu aby sa mast z toho lepsie "vypiekla" 🙂))"koza" by sa mala len solit, maso - bud pod kozou alebo zvnutra natriet rascou 🙂)) ked bude vela tuku pod kacicou tak je dobre ju zliat (alebo kacu prelozit do druheho pekaca) ... dopecie sa do chrumkava a mast vam nepripecie 🙂) cez sitko su ju prelejte do pohara 🙂)) a ak mate nahadzte do nej upecenu pecienku 🙂)) tot moje dlhorocne skolenia na pecenie kacice v HU 🙂))

Odpovedz
24. mar 2013
avatar
hava
autor

@simca06022011 ďakujem🙂

Odpovedz
24. mar 2013
avatar

zlate maminky ktoré sa takto kamarátsky podelia o recepty a skúsenosti, mne sa kačka raz nepodarila, preto som ju dlho nerobila, ale teraz takto vyskúšam 🙂 🙂, ďakujem

Odpovedz
8. okt 2013
avatar

ak mozem jeden postreh odo mna, tiez som kedysi narezavala na zaciatku varenia kacku, ked som piekla vcelku, ale dost sa mi vzdy vysusili tie prsicka a moc sa koza roztiahla pri peceni, minule som videla v tv nejaky sefkuchar piekol kacku a taky aly trik som odkukla od neho, dal piect kacku nenarezanu, piekol asi hodinku, potom ju po hodine jemne narezal a dal zase piect. Robila som teraz v nedelu podobne ako on a bola super, lebo sa uz kozka neroztiahla a prsicka ostala stavnate 🙂 ale mnam, chutna kacka 🙂

Odpovedz
24. okt 2013
avatar
hava
autor

@pointka ďakujem za radu🙂nabudúce to tak vyskúšam

Odpovedz
24. okt 2013
avatar

robila som tak, velmi dobra bola, prepecena, ale treba casto otacat, mnamky 🙂

Odpovedz
24. okt 2013
avatar

mnam vyzera super, ja robim tak isto, len este potieram medom, uz po tych 2,5 hodkach pecenia. Nie kazdy ma rad sladkastu chut, ale ten med krasne zhnedne a kacica je uplne chrumakava. Mamina zase obreze tukove casti okolo a necha ich ako oskvarky piest spolu s kackou a tie su tiez super 🙂

Odpovedz
8. nov 2013
avatar

moja babka ju vždy popichá vidličkou 🙂

Odpovedz
5. dec 2013
avatar

@bejka16 ako často, tak každých 20 min?

Odpovedz
18. feb 2014
avatar

@pointka Ďakujem, toto som potrebovala vedieť...

Odpovedz
18. feb 2014
avatar

ja peciem kačku často a davam jej do vnutra jablko take cele a ono do sebe vtiahne masne a to jablko potom vyhodim ,

Odpovedz
11. mar 2014
avatar
hava
autor

@popoluska32 ano robieva sa to aj tak,ale ja schvalne tam nedavam jablko ja tu mast vzdy prelejem do misy a natuerame na chlieb s cibulkou

Odpovedz
11. mar 2014
avatar

mňa kačku učila piecť, dnes 91-ročná babka, zasolili sme ju večer, aby počas noci pekne tou soľou prešla, nikdy sme ju nenarezávali, iba pomaly piekli aj 2-3 hodinky (keď to bol káčer nad 2,5 kg aj dlhšie) tak na 180°C, priebežne sme ju polievali výpekom a cca po 1 hod. pečenia popichali vidličkou kožu, hlavne na miestach, kde je najaviac sádla, vždy sa pekne upiekla, bola šťavnatá a nebola mastná, masť potom aj s tým slaným rôsolom zlejem a používam na chlieb alebo ešte lepšie na lokše 😀 potom sa všetci zalizujú, raz som piekla aj domáceho starého káčera a vtedy mi bolo poradené, ak chcem aby bol mäkký, aby som dovnútra vložila pohár, vraj vtedy lepšie zmäkknem, a teda pomohlo, naozaj nebol ako žuvačka :-P

Odpovedz
21. jún 2014
avatar

@mima4 lepsie tam zajde chut a hlavne lepsie sa prepecie

Odpovedz
25. apr 2015
avatar

osobne nikdy nereziem kozu na kacke. ani na kurati, ani na nicom aby nevytiekla z mäsa stava a aby nebolo mäso suche. kacku peciem na nizkej teplote a cca 20 min. pred dorobenim zlejem mast a necham na vyssej teplote opiect kozu.
za mna uplna skoda rezat.
ale tak kazda mame svoje rokmi oslahane postupy 🙂

Odpovedz
15. mar 2016