icon
14 / 65
niečo hotové, niečo sa ešte maceruje...
avatar

ako si to vyrobila?

Odpovedz
3. apr 2016
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
Komentár bol odstránený
avatar

recept : Robí sa v pomere 1 : 5 alebo silnejši 1 : 2
Robila som silnejšie teda pomer 1 :2
200 g medvedieho cesnáku
4dl vodky 40 %
som dala do 7 dcl skla, hermetický uzavrieť, nechať macerovať 2 - 3 týždne, potom precediť, naliať do flaše najlepšie tmavej sklenenej /kúpila som liekovky v lekárni / a piť po dávke min. mesiac.
2x denne po 25 - 30 kvapiek / jedná plná kávová lyžička/. Pre lepšiu chuť može pridať do trocha vody alebo mlieka :
dá sa robiť aj slabši teda pomer 1 : 5 čiže 100g cesnák a 500 ml alkoholu
potom sa pije 3x denne 25 - 30 kvapiek / jedna malá lyžička/
motoristi pozor, neviem či by to ukázalo 🙂 Tinktúra sa má uchovávať v chlade, najlepšie v chladničke a záruka je 3 roky, ale odporúča sa spotrebovať do dvoch rokov.

Odpovedz
11. apr 2016
avatar

Tinktúra je dobrá na :
Posilňovanie obranyschopnosti organizmu, dezinfekčné účinky na tráviacu a dýchaciu sústavu, pozitívne pôsobí proti vysokému krvnému tlaku a proti ateroskleróze (upchávanie tepien v dôsledku ukladania cholesterolu a vápnika). Prečisťuje obličky a močové cesty. Priaznivo pôsobí aj proti infekčným ochoreniam, ničí choroboplodné zárodky.

Odpovedz
3. máj 2016