@emakiki aj ja!Minuly rok mi tu jedna mamička dala recept na domace.Lebo sme skusali uz aj z Cery ale to bol fakt hnus.Tieto su z Bolera a su top top top!!!Lepsie nez z cukrarne...bohuzial mamicka už nema prasok tak zhanam inde...on sa da vraj kupit iba v kilovych mechoch
@hubena2211 môžem poprosiť recept? Ten bolero je ako náhrada čoho?
@reluska ano zuzitkujem.Zrovna som nasla 1kg na nete na predaj.Minuly rok som hladala a mali iba 10kg vrecia na nete...presne aj 1kg som chcela kupit.
Baby pridam vam recept...idem ho pozriet
@zigy no neviem nahrada coho ale je to kakaovy prašok a zaklad tej hmoty na spice.Rozmyslala som ze to skusim aj s Bebe pudingom lebo mi to chuti ako presne prasok na Bebepuding.Ale stale som sa neodvažila urobit ten experiment
@zigy tu je link kde objednas bolero.Bohuzial postovne je take iste ako 1kg prasku ale kaslat na to.UZ pisem recept
Ja robim z tohoto pomeru a je to na cca 40 spicov vysokych do 10 cm. Nerobime ich moc vysoke aby nepadali a su tak na 3-4 x do ust :D recept je naozaj velmi lahky a rychly!nemusis byt zdatna cukrarka
zaklad : 250 g prašku bolero + 0,5 L rastlinnej smotany (nemenit za inu,ja kupujem v Tescu znacka MEGGLE) vyšlahat mixerom do husta.Pozor aby si neprešlahala.
bufflery (mozes použit piskoty opavia) si peciem tiez sama,su vyborne : 3 vajcia, 3PL kryšt.cukru,3 a pol PL hl.muky, trocha kypr.prášku
- oddelis žltka od bielkov. Zltka+2PL cukru vyslahas, potom pridaj 2PL muky a kypr.prasok. Vyšlahaj zvyšne bielka a potom do nich pridaj zvysny cukor (1PL). Zltkovu hmotu opatrne zmiesaj s bielkovou a jemne domiesaj zvysnu muku. Mas peniste,nadychane cesto a upec si piskoty z neho. Na plech rob s lyzickou kopceky velke, tak ako chces spodok na spice.CEsto sa ti nebude roztekat, je huste.Keby si robila obycajne piskotove,tak sa ti rozteka,skusala som to.Pec cca 10 minut...po upečeni piskoty potri roztopenou cokoladou a nechaj zaschnut
konakova plnka : slahacka v prašku 1 ks, 200 ml vajecneho likeru, 1 piknik (3PL salka) - salko sme si sami vytunili lebo iba konak so slhackou mi prisiel strasne silny v tom spici. Takze salka podla chuti... plnku klasicky vyslahaj iba prasok na slahacku a vajcak.Slahaj do pozadovanej hustoty,mozes trosku huste,mozes aj hustejsie.Osladis to tym salkom podla seba
Ked piskoty uschnu s cokoladov tak si daj do vrecka alebo pistole ten nadstavec na spice a striekaj rurky na piskot.Nastriekaj si plech a daj na balkon stuhnut alebo do ladnicky.Nezabudni si nechat nejaku zmes na uzatvorenie spicov,na hlavicky...Ked budes vidiet ze ti to dobre stuhlo a stoja pevne,napln ich konakovou zmesou (ja lejem z nadobky so sosacikom),asi tak 0,5 cm od vrchu nechaj miesto,nelej do plna uplne.Potom si vymen na saciku koncovku na zdobenie alebo s hviezdickou alebo aku mas a urob ukoncenie spicu,zatoc hlavicku.Na to prides ako sa to robi ked si doma obcas nieco upecies
Daj ich na balkon do zimy zase stuhnut a ked budu stuhnute tak roztop horku cokoladu,daj do pohara (najlepsie šalka alebo pohar) a rychlo macaj v cokolade.Otoc dole hlavou spic a namoc cely.Musia byt stuhnute aby ti nespadli do cokolady :D :D
Baby dajte vediet ci ste to skusali
https://potravinydomov.itesco.sk/groceries/sk-S...
toto je ta smotana,aby ste nekupili nejaku inu lebo potom za tie spice nerucim.Je sladka a taka hustejsia
Hotovo, objednané. Už sa teším ako budeme mlsať 😀
@hubena2211 ďakujem moc 💟
@zigy zamalicko!Potom napis alebo postni foto a oznac ma
@hubena2211 a miesto toho bolera može iste teda ten bebe puding?ja som niekde na nete čitala že to je ta plnka ako parižsky krem. To by nemohlo by?
@butterfly333 vieš co nikdy som to z toho bebe pudingu nerobila este,neviem ti na 100%povedat...ale z parižskeho kremu by som to iste nerobila lebo to podla mna nebude drzat.Na tie spice treba nadstavec a tym robis tie “tunely” Ta hmota musi byt uplne husta a tym ze vymiesaš to bolero s rastlinnou smotanou ona uplne vytuhne a ked to nestriekas tak to pekne stoji a drži ako veža
@hubena2211 teraz som objavila tvoj príspevok😊taktiež milujem spice😊ak si náhodou stále nezohnala ten bolero prášok tak u nás ho majú.aj by si chcela môžem kúpiť a poslať😊💗pekný den
@zuzka7312 dakujem pekne za ochotu...uz som to cez internet nasla a objednala.1kg balenie maju tak to nam vydrzi na rok ☺️
Niet začo😊
@hubena2211
@editka123 jeee super!Nie vobec vodu v recepte nemame.Ja mam tento recept od jednej mamicky tu z Mk od cukrarky...my davame 250g prasku a 500ml rastlinnej smotany a slahame pokial neni husta hmota,tak aby ti metlicky v tom stali.A to uz potom striekas na tie piskoty - bufflery.
Napis potom a daj foto ako sa podarili.Mas vonku idealne pocasie na chladnutie 😉
A nerob ich vysoke ☝🏼 Tak 6-7cm(bez vrchu,ten neratam) staci....po prvom spici prides na spravnu techniku.neboj...moja teta napr.urobila prvych par kusov strasne hrubych,mali asi 0,5cm na hrubku az take nechutne to bolo.Moc stlacala pistol a nedvihala ju dohodra...ved skus 😊😊😊
@fadama tu maš recept...možno
@editka123 ti preda trošku toho bolera,opytaj sa 😉😉
@fadama aj foto smotany tu maš
@hubena2211 super, dakujem, no snad v nasich obchodoch to budu mat taku smotanu.
@zigy jeeee super!To som rada...je naozaj top a lahky!Nejsom nejaka zrucna cukrarka ale toto som dala lavou zadnou
@fadama recept mas hore v komentoch,presny
@fadama aj link aj vsetko som napisala
@hubena2211 mozem pouzit obyc. piskoty ?
@zigy tento recept pridala @hubena2211.
To jej sa podakuj, to su jej lik.spice. 😀
Ja som to neskusala este s puskotami,vzdy si peciem ale mozes dat kludne kupovane.Dneska som dokonca v Lidli videla aj velke piskoty a tie by boli na to uplne super...ja si ten konak riedim tiez podla chuti salkom.Moj otec ma rad viac stiplave (menej salka,viac konaku) no mne to vadi napr. Ja mam radsej tak pol na pol 😉
@fadama no daj potom fotku tvojho vytvoru
@hubena2211 jasneeee, dám.
Uz som si ich dnes pripravila zajtra ich dokoncim a pridam fotku. No su roznej vysky skusala som najskor mensie a potom aj väcsie.
@fadama supis!My mame tiez take rozne...ono sa to časom doladiiiiii
@hubena2211 len muz mi na ne ze to sú rúrky nie spice.😂
@fadama ano anoooo vyzera to tak.Ale ked ich začnes zatvarať a urobis tam to “hovienko” ,uz to bude vyzerať ako špic...nech sa nebojiiiiii😊😊
@hubena2211 no ved uvidime ako to dopadne. Ale som sa cudovala na to cesto ved to bolo do minuty vyslahané.
@fadama jop,ta rastlinna smotana sa šlaha lahučko a rychlo
@hubena2211 🙂👍



Mnaaam milujeeem spiceee...