Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    ivankagemini
    22. okt 2018    Čítané 187x

    Chrumky, chrumky, chrumkyyy pochúťka od značky Sunárek alebo ŠOŠOVICA – HRÁŠOK – MRKVIČKA

    Dvojičky Tobiasko a Matiasko boli vybraní na testovanie BIO chrumiek a tešila som sa za nich (majú ešte iba 1 rok a 3 mesiace),  keď nás Modrý koník vybral medzi  10 mamičiek, ktorým bude doručený ochutený balíček. Či bude balíček aj chutný, na to sme si museli ešte pár dní počkať, kým prišiel kuriér zo zásielkou. Poviem vám pravdu, vždy som nadšená keď rozbaľujem zásielky, tobôž keď je tam niečo na zjedenie :D Ja som stále hladná a moji drobci tiež, len nech im to vydrží. Okrem testovacích chrumiek sme dostali pozornosť od MK v podobe zväzku mrkvy a pol kilového balíčka šošovice a hrášku v štýlovom prútenom košíčku, za ktoré tiež ďakujeme aj touto cestou (nestihli sme ich spotrebovať ale už čoskoro ich použijeme na naše príkrmy).  

    Značku Sunárek som poznala iba v sladkej verzii a priznám sa, chrumky ochutené zeleninou som doposiaľ obchádzala. Avšak naskytla sa príležitosť, tak sa poďme spolu „pozrieť“ ako dopadli v tomto double teste.

    Začnem hneď vizuálnou stránkou. Obal je veľmi pekný a lákavo vyzerá. Inak by som si ich v obchode určite nevšimla a teraz ako nám prišli na testovanie som si ho mohla obzrieť o to viac. Zhodnotila by som to tak, že je naozaj nenásilný, jednoduchý a vypovedá o obsahu. Zaujala ma značka Sunárek, zaujalo ma označenie BIO - v tejto dobe a pri drobcoch veľmi často vyhľadávané a zaujal ma nápis príchute vo farbe zeleninky, ktorú obsahujú.

    Dala som deťom na výber, ktoré ochutnáme ako prvé a vybrali si BIO MRKVOVÉ KOLIESKA. Tvar do ručičky úplne sadol, vôňa aj chuť je sladká, mrkvičková, obsahujú 46,0% sušenej mrkvy, plus kukuričnú múku a kukuričnú krupicu. Po týchto sa doslova len zaprášilo. Veľmi detičkám chutili a brali si celé hrste. Z  mrkvičkových som mala len pár kúskov, ktoré  som si uchmatla, nech viem ako chutia, lebo by ma drobci určite neponúkli - keď im tak chutili!

    Druhé v teste boli BIO ŠOŠOVICOVÉ PRSTIENKY. Po otvorení som zacítila vôňu kukurice – kukuričná krupica, ktorá je súčasťou všetkých ochutených chrumiek, podľa mňa prerazila chuť šošovice. Tieto  obsahujú zelenej mletej šošovice až  51% a v zložení je aj Vitamín B1. A v chuti to bolo naozaj aj cítiť 50:50. Tvar opäť sadol do ručičiek jedného aj druhého papkáča. Tieto Matiasko aj Tobiasko dlho ochutnávali a cuckali a zjedli polovičku a druhá letela na zem :/ Testovanie prstienkov pokračovalo vonku, v obchode ale scenár sa opakoval alebo zjedli jednu chrumku a ďalej už nechceli.

    Posledná testovačka bola v hráškovej podobe. Chrumky Sunárek BIO HRÁŠKOVÉ LUSKY. Bohužiaľ tieto nám nesadli vôbec. Detičky chrumku s veľkým potešením vzali do rúk a po ochutnaní zostala chrumka takmer celá. Tvar je podľa mňa úplne super, nakoľko sme boli zvyknutí iba na klasické neochutené chrumky v podobnom tvare. Obsah 51% zeleného mletého nelúpaného hrachu som veľmi necítila a kukuričnú krupicu tiež nie. Ich chuť popravde neviem veľmi identifikovať. Prekvapením v zložení bol aj tu prítomný VITAMÍN B1 (TIAMÍN).

    Čo je super, že sú všetky bez soli, bez pridaného cukru a ako plus sú aj bez lepku. Sú aj bez konzervačných látok, bez aróm a farbív. Keďže dvojičky majú teraz 15 mesiacov a chrumky sú odporúčané od ukončeného 12-teho mesiaca, sme radi, že sme už v limite na testovanie a vieme, ktoré nám chutili a ktoré už v obchode nebudem obchádzať ale skončia v nákupnom košíku spolu s ostatnými výrobkami Sunárek, ktoré nám chutia a sme verní tejto značke.  

    Ďakujeme ešte raz za možnosť otestovať tieto bio výrobky a odporúčam ochutnať ich. Každý si určite nájde tú svoju chuť! 

    ivankagemini
    20. jún 2017    Čítané 158x

    Kvalita a zdravie

    Kvalita a zdravie – to sú jediné dôvody prečo som sa zapojila do testovania so značkou ALNAVIT a ALNATURA.

    Snažím sa kupovať a vyberať potraviny, ktoré mne, mojim dvom chalanom v brušku a môjmu veľkému chlapovi doma doprajú nie len pocit sýtosti a naplnenia spokojnosti z dobrého jedla ale aj pridajú na hodnote a kvalite zdravíčka a života celkovo. Chceme žiť zdravo, preto treba aj potravu prispôsobiť životnému štýlu.

    Ako prvé som testovala:

    1. ALNAVIT BIO CELOZRNNÉ PENNE
    Na rozdiel od iných celozrnných cestovín ma prekvapil fakt, že po vyvarení nepustili farbu do vody ako iné. Chuť bola jemná a i cez to výrazná. Penne so zeleninou vám poskytne možnosť vychutnať si chuť každej ingediencie, preto cestoviny môžem ohodnotiť ako samotné, tak aj s prílohou za veľmi dobré. Chutili aj priateľovi a to samé ženy vieme, že chlapi a bio nie vždy idú dokopy (dobrovoľne  ). Môj budúci manžel si rovnako ako ja, vychutnával cestoviny, nakoľko by ich jedol na kilá.


    Naviac sú bez umelých farbív, aróm a konzervačných látok, neobsahujú glutén, laktózu, mlieko, arašidy, mandle orechy, sezam, vlčí bôb. Čo je výhoda aj pre alergikov. Mnohí z nás študujú zloženie výrobkov, preto bude pre Vás prínosná určite aj informácia, že na 100g výrobku je zo 73g sacharidov iba 1,1g cukru  z čoho som sa aj ja veľmi potešila, pri tom mojom zvýšenom cukre! Odporúčam tento výrobok 10-timi prstami! ;)


    2. BIO KAŠA ALNAVIT SUPEROVOCIE CHIA KAKAO
    Kaše na raňajky všeobecne obľubujeme doma, chia semiačka rovnako, kakao zas mám rada hlavne ja. Spojením týchto dobrých ingrediencií vám nemôže vyjsť nič iné len chutné jedlo. Keďže ja miešam všetky ingrediencie samostatne uľahčilo mi prácu, že to bolo už všetko pokope. Ako celok to chutilo jemne a ľahko ale podľa mňa málo výrazne. Zároveň na porciu aká je napísaná v návode na prípravu sa mi to zdá málo ale každý má ten svoj limit koľko čoho vládze zjesť. Takže ďalšie porcie tohto prípravku už boli trocha dochutené podľa nášho gusta a zväčšený objem surovín. 

    3. BIO CHLIEB

    Odporúčam. Chlebík je veľmi chutný, nie je suchý a dobre nasýti. Ja som si ho pripravovala ku všetkému. Je super so zeleninou, maslom, hummusom, paštétou, syrčekom. Naozaj, naozaj veľmi chutný produkt. Určite si ho budem kupovať vďaka tomuto testovaniu. 

    4. BIO ZMES MÚKY
    Celozrnná ryžová múka bola počas testovania použitá na prípravu cviklových halušiek. Je potrebné sem-tam aj experimentovať, preto som neváhala, a keďže si budúci manžel vypýtal halušky, urobila som ich na zdravší spôsob a nevedel sa dojesť, tak isto ako aj ja. S ryžovou múkou som pracovala prvýkrát ale keďže ja rada vylepšujem receptíky, podľa žiadnych gramáží som nešla. Tie, ktoré varia – vedia akú má mať zmes na halušky zhruba konzistenciu a podľa tohto hesla som pridávala ingrediencie. Bolo to troška iné ako pri klasickej múke, klasickej celozrnnej múke, špaldovej múke ale ako tvrdím ja, z dobrých surovín vyjde len dobré jedlo  V každom prípade je táto múka veľmi vďačná a zdraviu prospešná. Ďakujem aj za tento produkt na testovanie. 

    5. MALINY GUMENNÉ
    Pršalo. Tak som si zakryla nožičky na gauči a oddychovala pri telke. Osladili mi chvíľky, boli dobré a veľmi rýchlo padli za obeť.  Chuť bola výrazná, sladká, rozhýbala moje chuťové bunky a hlavne nebolo v nich toľko cukru ako v ostatných gumenných cukríkoch čo oceňujem.

    6. SUŠENÉ MANGO KÚSKY
    Ako som zmienila vyššie v recenczii, kaše obľubujeme doma, preto som na raňajky pripravila aj ovsennú kašu, do ktorej som nakrájala sušené mango ALNATURA plus som ho dala aj mimo na tanierik. Osviežilo to celý recept, keďže som teraz nesladila.  Veľmi dobrý produkt, odporúčam k raňajkám, samostatne na dlhé chvíľky.

    7. ČAJ FENIKEL, ANÍZ, RASCA
    Vôňa prerážala aj cez zatvorenú krabičku, presne som si vedela predstaviť aj chuť. A veru tá nesklamala! Čaj je kombináciou fenikla, rasce, anízu a či už pre detičky, chlapov, ženy odporúčam. Netreba ho sladiť, nič iné pridávať. Plus naozaj tá vôňa, ktorá rozvoniava po celom byte, hmmm.

    8. RYŽOVÉ VLOČKY

    Kaša, kaša, kaša. Veľmi jemná chuť, vločky som však neskúšala robiť podľa návodu na prípravu ale opať odhadom. Prevarila som ich v mlieku s trochou medu a po ich zmäknutí servírovala s ovocím. Tento produkt mi úprimne? Chutili mi viac ako moje osvedčené ovsené vločky. Budem si ich kupovať !!! 

    Ďakujem veľmi pekne za možnosť otestovať tieto produkty!