icon
49 / 318
šošovicový prívarok s opečeným párkom
avatar

ako robis privarok? Vyzera dobre 🙂 Dakujem

Odpovedz
2. máj 2013
avatar

@acikaa ďakujem...klasika...speníš cibuľku na bravč.masti,pridáš šošovicu aj s vodou,v kt.bola namočená cca 2 hod.Ďalej pridáš pokrájané zemiačky,niečo údené( ja som dala kúsok údeneých rebierok a 1 klobásku), bobk.list,celé č.korenie,soľ,1/2 kocky masoxu a varíš do mäkka....keď je všetko mäkké( po cca pol hodinke), pridáš zátrepku z cca 2 dcl mlieka alebo smotany+1PL hl.múky,neháš prevrieť,vybereš rebierka aj klobásku,pokrájaš a dáš do prívarku...opečieš párku alebo urobíš volské oko...super mňamka..dobrú cnuť🙂

Odpovedz
2. máj 2013
avatar

@ivetka1981 vdaka ,lebo ja robievam inac ale takto to skusim asi uz zajtra 🙂

Odpovedz
2. máj 2013
avatar

@acikaa tak mi napíš,ako to robíš Ty..toto je typický liptovský recept,kt.mám od starej maminky...🙂

Odpovedz
2. máj 2013
avatar

@ivetka1981 ja dam rovno do vody varit sosovicu (zemiaky nedavam vobec) pridam bobkovy list a koreniny,sol,...varim sosovicu do makka a ked je hotova tak si urobim zaprasku - cibulku spenim a potom k nej pridam muku ..vlejem do sosovicky a necham este varit cca 3minutky-ono to zhustne 🙂

Odpovedz
2. máj 2013
avatar

@acikaa rýchlejšie a šikovnejšie...ale tá údeninka by mi tam chýbala🙂

Odpovedz
2. máj 2013
avatar

Vyzerá to perfektne, určite vyskúšame🙂

Odpovedz
13. júl 2013