13 / 13

    toto je koža alebo lino?

    8. mar 2014

    @kacarina lino ;)

    8. mar 2014

    aj si odtláčala?

    31. mar 2014

    Aha! Pozerám lepšie. . . a to na látku si tlačila. Smiem vedieť akou farbou? A akým spôsobom? Cez lis?

    31. mar 2014

    Ano na latku som tlacila.. robim si vlastne utierky a aj zasterku.. a ked som to uz mala hotove, tak som dala aj na predaj na sashe a fler. Postup som si uz vyladila, lebo to neslo tak jednoducho.. latka musi byt najskor oprata a vyzehlena.. a nie na kazdu latku sa tlaci dobre.. na to lino existuje valcer na nanasanie farby, ale ten s latkami na textil nefunguje :D smyka sa to.. takze som pouzila tupovaci penovy stetec.. pripravenu latku som mala specialne vypodlozenu, aby podklad nebol ani tvrdy ani uplne makky. musel byt poddajny, aby sa to do latky zaborilo.. prilozila som natrete lino na latku, na to som dala sklenenu dosticku na krajanie zeleniny :D a pritlacila som to.. Na niektore vacsie motivy som sa musela na to rovnomerne postavit.. aspon na 10-15 sekund.. takze ak som tlacila viac, mala som pekny aerobic -> na stolicku -> na stol -> na stolicku -> na zem :D Lis nemam, je to drahy spas.. ale velmi po nom tuzim.. ako aj po inych veciach :D ako napr, ploter s tlaciarnou :P A farbu som pouzivala najcastejsie tuto: http://www.opitec.sk/farby-a-ine-materialy/crea... .. ale experimentujem aj s inymi farbami. Tie farby su dobre na svetly textil.. ale na syto farebny alebo tmavy su napr.. tam skusam ine.. mam nejake tipy, ale tie sa vzdy lisia od latky a velkosti motivu..

    1. apr 2014

    @jajamelis Dik za podrobný postup 🙂 A tá sklenená doštička je taká pevná, že pod tebou nepukne? Neskúšala si tlačiť linorytovými farbami na textil? Ja sa na to už pár rokov chystám. . . len sa obávam výsledku.

    1. apr 2014

    @zoraroz ta doska je dost pevna a ved aj podklad je pevny.. JE to taka doska na krajanie zeleniny s oblymi rohmi a potlacou so spodnejs trany.. mne sa ta potlac uz zosupala a celkovo som ju nerada pouzivala na krajanie.. tak som ju vyuzila..

    1. apr 2014

    @zoraroz a ake presne farby mas na mysli? Ja som dlho hladala dobre farby. no chcela som ekologicke na baze vody.. a zaroven aby to vydrzalo vela prani.. ved utierky sa peru kazdu chvilku 🙂

    1. apr 2014

    @jajamelis Neviem presne značku, len som ich zahliadla v artobchode a boli na báze vody. Ale keď sa dá linoryt odtláčať aj s tými na textil, tak vyskúšam 🙂

    1. apr 2014