Dusene bravcove stehno 1.
A smotanu akú môže pri diéte?
Odpovedz
29. jan 2019
janettelubomir
autor@casperka1980 smotanu zivocisnu nie. Iba ze najdete nejaku v rastlinnej forme. Ja davam mlieko 0,5 to najslabie.
Odpovedz
31. jan 2019
A smotanu akú môže pri diéte?
@casperka1980 smotanu zivocisnu nie. Iba ze najdete nejaku v rastlinnej forme. Ja davam mlieko 0,5 to najslabie.
Priprava:
- maso v celku osolit, mleta rasca a vegeta /male casti tie vacsie kusky zeleniny skor horia/
- pomalicky nechame zatiahnut s kazdej strany maso ktore pusta stavu ta hnedne a prichytava sa na hrniec - vzdy ked masko obratime z druhej strany kladieme maso na to iste miesto aby prichytena stava cize vypek nebol na suchu ale prilozene masom.
- osmahnute a zatiahnute maso vyberieme a do vypeku dame cibulu premiesame pridame deco vody a krasne sa nam hneda stava cize vypek uvolny zo spodu hrnca a zafarbi cibulu vypekom. Vypek je najlepsia chut omacky.
- podlejeme vodou pridame vegetu /vacsie casti zeleniny/ sol a dusime maso.
- ja som na foto pridala huby mozme takto urobit svieckovu - pridame korenovu zeleninu, hlivu. /ked davam malemu omacku prelievam cez sitko huby mu nedavam.
- po uvareni maso vyberieme a zahustime zatrepkou
- zatrepka - voda studena, polohruba muka / zahustujem s polohrubou vsetky omacky a polievky lebo hladka podporuje produkciu zaludocnej stavy/
- podla toho ake jedlo pripravujeme pridame smotanu, mlieko.....