Zelené potraviny a chudokrvnosť - anémia
V každom ľudskom tele koluje 5,5 - 6 litrov krvi. Jednou z najdôležitejších funkcií krvi je prenos kyslíka. Bez neho nie je života. Ten sa naviaže na červené krvné farbivo - hemoglobín a červené krvinky ho potom transportujú po tele.
V dôsledku nedostatku hemoglobínu dochádza k poklesu zásobovanie orgánov a svalov kyslíkom. Telo potom na tento nedostatok zodpovedá zrýchleným dychom a srdcovou frekvenciou, čo spôsobuje vyčerpanie a únavu.
- nedostatok železa, vitamínu B12 a kyseliny listovej - toto spôsobuje poruchu tvorby červených krviniek
- telo likviduje krvinky, ktoré v sebe nesú zlé krvné farbivo
- krvácanie - ako vonkajšie tak skryté (najčastejšie do zažívacieho traktu)
prejavy:
- výrazná bledosť, únava, zrýchlený dych a srdcovej frekvencie
- nechutenstvo, ťažkosti pri prehĺtaní, zápcha alebo hnačka, u žien slabšia menštruácia
- horší hojeniu rán
- znížená telesná výkonnosť a môžu sa vyskytnúť i príznaky srdcového zlyhávania
V prvom rade samozrejme vypátranie a odstránenie príčiny. Ak sa nedá vyvolávajúcu príčinu odstrániť, alebo ako dôjde k dosiahnutiu uspokojivého stavu, je vhodné organizmu pomôcť:
- doplniť železo - dospelý človek 200-300 mg denne, deti 5 mg / 1kg váhy
- doplniť vitamín B12 a kyselinu listovú doplniť tieto potrebné látky prostredníctvom zelených potravín.
Zelené potraviny vám môžu s problémom chudokrvnosti pomôcť. Ak sa pozriete do tabuliek na týchto stránkach, zistíte nasledujúce. Chlorella pyrenoidoza obsahuje okrem iného vitamín B 12, chlorofyl a železa dokonca 20-30-krát viac ako špenát. Mladý jačmeň obsahuje kyselinu listovú a železo v organickom viazanom stave, ktoré na rozdiel od redukovaného železa nepôsobí zažívacie ťažkosti.
Zdroj: Green Ways
Odporúčame
Začni písať komentár...

