icon
12 / 71
PLNENÉ PERNÍČKY🔝🔝🔝/Sladkosti z radosti
avatar

A mohla by som recept poprosiť?dakujem

Odpovedz
19. dec 2018
avatar

@kvietkova
Tá chuť Vianoc a perníčkov, ktoré všetci milujeme, sa snúbi práve v tomto recepte 😉 sú plnené lekvárom a obaľované v čokoláde alebo v rumovej poleve😍 neodoláte im...na druhý deň sú nesmierne mäkké, jemné a nadýchané😍jednoducho...Vianoce bez nich si už nebudete vedieť predstaviť 😉

INGREDIENCIE (na cca 3-4 plechy):
250g medu
200g kryštálového cukru
100g masla
2 lyžice perníkového korenia
1 lyžička škorice
2 vajcia
600g hladkej múky
štipka soli
1 kopcovitá lyžička sóda bikarbóny
1 kopcovitá lyžička prášku do pečiva
2 a pol lyžice kakaa
štipka pomletého muškátového oriešku
džem (ja som použila 1/2 zaváraninového pohára)
INGREDIENCIE (čokoládová poleva):
200g čokolády
2 lyžice oleja
INGREDIENCIE (rumová poleva):
14 zarovnaných lyžíc práškového cukru
2 lyžice rumu
2 lyžice vody
1 lyžičku punčovej arómy

POSTUP:
Maslo necháme rozpustiť s cukrom, avšak tak aby sa maslo nevarilo, to znamená, že ho necháme rozpustiť, trochu nahriať, potom odstavíme a už len premiešame, kým sa cukor nerozpustí. Zmes necháme vychladiť a potom do nej pridáme perníkové korenie, škoricu, trochu pomletého muškátového oriešku a riadne premiešame. Vajcia riadne vymixujeme v zvlášť miske a potom ich primiešame k zmesi. Do veľkej misy si prichystáme múku a zmiešame ju so štipkou soli, sóda bikarbónou, práškom do pečiva a kakaaom. Do tejto sypkej zmesy pridáme med a vychladnutú cukrovo-maslovú hmotu. Najprv všetko premiešame vareškou a potom, keď sa ingrediencie trošku spoja, tak cesto domiesime do hladkej hmoty rukami. Hotové cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme na noc vychladiť. Na druhý deň cesto vyvaľkame na čo najmenšom množstve múky na hrúbku približne 3-4 mm. S každej formičky spravte párny počet, aby ste ich mohli spájať. Na jeden kus dajte džem (približnej veľkosti arašidu, podľa toho aké máte veľké formičky) a prekryte druhým kusom takého istého tvaru, pričom boky k sebe jemne pritlačte, aby sa spojili (ako na obrázku). Takto vytvorený perníček dajte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov na 12 minút. Keď sa perníčky dopečú nechajte ich vychladnúť a potom polejte čokoládou alebo rumovou polevou. Dobrú chuť😋

TIPY A TRIKY:
- keď budete perníčky spájať, vždy to robte tak, aby ste zatláčali naraz dve protiľahlé strany, aby sa vám džem nedostával von
- najlepšie je použiť ríbezľový alebo jahodový džem, ktoré majú hustejšiu konzistenciu
- snažte sa nepresiahnúť 12 minút pečenia, aby perníčky zostali mäkké
- na polku perníčkov môžete použiť čokoládu a na polku rumovú polevu alebo môžete obe spojiť a získate tak čokoládovú polevu s rumovou príchuťou
- perníčky vydržia dlho, ak ich budete skladovať v uzavretej nádobe, pričom najlepšie sú tak od druhého dňa, kedy pomocou džemu a polevy úžasne zmäknú

Odpovedz
19. dec 2018
avatar

Dakujem,vyskusame👍🏻❤️😉

Odpovedz
19. dec 2018