Potrebujeme: 400 g polohrubej múky 2 vajcia 150 g kryštálového cukru 1 vanilkový cukor 250 ml smotany na šľahanie 50 ml oleja ½ bal kypriaceho prášku Čerstvé modré slivky (1 kg, 1,25 eur, viac tu: bit.ly/Slivky_modré) drobenku škoricový cukor
Postup: Cesto pripravíme tak, že suroviny (múku, vajcia, cukor, smotanu na šľahanie, olej a kypriaci prášok) zmiešame a prelejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Rovnomerne ho rozotrieme po celom plechu. Ak by bolo cesto príliš husté, prilejeme trochu mlieka. Na cesto poukladáme čerstvé na polovicu nakrájané slivky. Slivky zasypeme drobenkou a posypeme jedným škoricovým cukrom. Drobenku pripravíme nasledovne: 10 dkg masla, 10 dkg práškového cukru a 250 g hladkej múky zmiešame spolu s jedným žĺtkom a jedným vanilkovým cukrom. Pečieme na 180 stupňoch približne polhodinu. Hotový slivkový koláč nakrájame na štvorce. Dobrú chuť!
Potrebujeme:
400 g polohrubej múky
2 vajcia
150 g kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
250 ml smotany na šľahanie
50 ml oleja
½ bal kypriaceho prášku
Čerstvé modré slivky (1 kg, 1,25 eur, viac tu: bit.ly/Slivky_modré)
drobenku
škoricový cukor
Postup:
Cesto pripravíme tak, že suroviny (múku, vajcia, cukor, smotanu na šľahanie, olej a kypriaci prášok) zmiešame a prelejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Rovnomerne ho rozotrieme po celom plechu. Ak by bolo cesto príliš husté, prilejeme trochu mlieka. Na cesto poukladáme čerstvé na polovicu nakrájané slivky. Slivky zasypeme drobenkou a posypeme jedným škoricovým cukrom.
Drobenku pripravíme nasledovne: 10 dkg masla, 10 dkg práškového cukru a 250 g hladkej múky zmiešame spolu s jedným žĺtkom a jedným vanilkovým cukrom.
Pečieme na 180 stupňoch približne polhodinu. Hotový slivkový koláč nakrájame na štvorce. Dobrú chuť!