Poleva: -100 g tmavej čokolády (85%) -2 PL kokosového oleja -20 g masla (82%)
Ostatné: -kokosové lupienky
Zmixujeme ingrediencie na korpus a zmes zatlačíme do vymastenej a kokosom vysypanej formy (18 cm). Zmixujeme ingrediencie na krém a pridáme ho na korpus. Pečieme 40 minút na 180 stupňoch. Čokoládu, olej a maslo ohrievame na miernom plameni, kým sa čokoláda a maslo nerozpustí a polevu ihneď vylejeme na vychladený krém. Ozdobíme kokosovými lupienkami a dáme schladiť. Dobrú chuť 🙂 pozn.: pred krájaním nechajte chvíľu postáť na izbovej teplote
Potrebujeme:
Korpus:
-1 šálku hladkej špaldovej múky
-1 šálku strúhaného kokosu
-1 vajíčko
-50 ml vody
-1 PL medu
Krém:
-500 g jemného tvarohu
-1 šálku strúhaného kokosu
-1 vajíčko
-2 PL prírodného trstinového cukru
Poleva:
-100 g tmavej čokolády (85%)
-2 PL kokosového oleja
-20 g masla (82%)
Ostatné:
-kokosové lupienky
Zmixujeme ingrediencie na korpus a zmes zatlačíme do vymastenej a kokosom vysypanej formy (18 cm). Zmixujeme ingrediencie na krém a pridáme ho na korpus. Pečieme 40 minút na 180 stupňoch. Čokoládu, olej a maslo ohrievame na miernom plameni, kým sa čokoláda a maslo nerozpustí a polevu ihneď vylejeme na vychladený krém. Ozdobíme kokosovými lupienkami a dáme schladiť. Dobrú chuť 🙂
pozn.: pred krájaním nechajte chvíľu postáť na izbovej teplote