icon
1 / 1
avatar

Struhane jablka v umyvacke??To sa da?Ja by som to dala do truby radsej sterilizovat...V umyvacke si to neviem predstavit...

Odpovedz
7. nov 2016
avatar

Tiež som nad tým rozmýšľala a keď som sa dočítala že mám mať program az na 95 stupňov čo nemám tak som dala do rúry a super..doteraz len v elektrickej rúre zavaram 🙂

Odpovedz
7. nov 2016
avatar

@lucciia a to ako prosim ta?

Odpovedz
7. nov 2016
avatar

Dajaky 70 stupnovy - zabijes baktérie ale ponechas živiny a z jabĺk nebude blato

Odpovedz
7. nov 2016
avatar

Ja zavaram v umyvacke uz asi tri roky. Daj si najdlhsi program, nedaj ziadny prasok, ani tabletu a pusti. Ja po skonceni necham umyvacku zatvorenu az do kym uplne nevychladne ( takze zavaram na vecer a necham to tam do rana) . Este sa mi nikdy nepokazilo

Odpovedz
7. nov 2016
avatar
jasmika
autor

@kuryatko Ale ja mam najviac 65 °C- oplachnutie a to aj tak pri normalnom programe-60 minút.. Najdlhší program mám ECO (2,5hod)a ten ma umytie 50°C a oplachnutie 60°C..tak na ktorý to dať?

Odpovedz
7. nov 2016
avatar

Tak daj ten normalny program.

Odpovedz
7. nov 2016
avatar
jasmika
autor

@kuryatko mysliš že sa to neskazí ked to bude len na 60 minút a na 65 °C? neviem ako dlho trvá to oplachovanie... :-/

Odpovedz
7. nov 2016
avatar

Ja som v umyvacke zavarala raz a nikdy viac vsetko mi skyslo

Odpovedz
7. nov 2016
avatar
jasmika
autor

@danuwa aha.. tak asi to radšej nebudem riskovať

Odpovedz
7. nov 2016
avatar

@jasmika ako myslis, ale mozes skusit neskor. Lebo tam ide len o to, aby chytilo viecko. Skus v lete, ked budu co ja viem, napr.rajciny daj do pohara, zalej uhorkovym nalevom a poloz k riadu v umyvacke a zistis, ci to chyti

Odpovedz
7. nov 2016
avatar

Nedavno v telke hovorili, ze sterilizovanie v umyvacke nie je dostatocne. Najteplejsi program je obvykle 70 stupnovy. Voda v mycke strieka, takze tie flase len obvyma, a to uznie je ani tych 70stupnov. A zavarina vnutri pohara sa tiez nezohreje ani na tych 70 stupnov, takze je to nedostacujuce. Tak radsej by som tu ruru volila, ak nemas zavaraci hrniec.

Odpovedz
7. nov 2016
avatar

@sima.p jprosim ak sa smiem spytat zavaranie v rure aky je presny postup?dat ich na plech s vodou ??na ako dlho a kolko stupnou?dakujem

Odpovedz
7. nov 2016
avatar

mne sa zas skazili vsetky klobasy zavarane v rure... :D na niektorych vystrelili vicka... ale skusenejsi vsetko v rure zavaraju ... potom mi daj vediet.

Odpovedz
7. nov 2016
avatar
jasmika
autor

@xdaniela ja to dam normalne do hrnca s vodou.. lebo nechcem riskovať že to trafí šľak... ak samozrejme kým si na to najdem čas tak jablka trafí aj bez zavárania 😀

Odpovedz
7. nov 2016
avatar

@danuwa no neviem presne, raz mi jedna kamoška poslala čo a ako, ale radšej som si kúpila zavárací hrniec a sterilizujem v ňom. Lebo kým so ho nemala, tak som v tej rúre, ale občas som prestrelila a mala som kompoty až rozvarené.

Odpovedz
7. nov 2016
avatar

@danuwa ako dať na plech a vodu, to áno, a ich nejako primerane dať tie fľaše od seba, tuším by sa nemali o seba opierať. Ale už si nepamätám teplotu a ako dlho to v tej rúre robiť. Ale skús google, možno nájdeš...

Odpovedz
7. nov 2016
avatar

@jasmika a ako mama robi? nemas miesto v mraznicke?

Odpovedz
7. nov 2016
avatar
jasmika
autor

@xdaniela ee ja mam furt plný mrazak... asi zavolám mame 😀

Odpovedz
7. nov 2016
avatar

@jasmika a nechces dat radsej tie jablcka zamrazit?

Odpovedz
8. nov 2016
avatar
jasmika
autor

@jeny nemám miesto

Odpovedz
8. nov 2016