Ďakujem pekne.. Táto ma 20 cm.. Poleva je klasická ganache z čokolády a smotany 🍫
áno kvietky sú živé a kupujem bežne v kvetinástve .
@julianda1982 jaj, čiže to sú klasické? Tie by sa nemali dostať do kontaktu s jedlom kvôli ich postreku. Ja som minule zháňala jedlé kvety, ale bez úspechu
Bežne sa živé nejedlé kvety davajú na torty.-))
@julianda1982 mne povedala, že by sa nemali. Lebo je tam postrek, aby vydržali dlhšie čerstvé
@misskate1 Nie všetky kvety ale sú nejako škodlivé, skôr taká orchidea čo viem ,mne vo váze teda nevydržia viac ako 3 dni.-)) Živé kvety sa predsa od dávna davajú na torty /nie je to môj vymysel/ a sú na to aj špecialne pripravky .
@julianda1982 nemyslím samotný kvet. Ale to čo na neho dávajú. To mi povedali v kvetinárstve. Viem, že sa dávajú na torty, ale nemali by sa dávať. Veľa ľudí o tom nevie, že nie sú "len odtrhnuté"
@misskate1 To ano .. ale všeličo sa vie aj nevie aj tak sa robí aj bude .-)) Pokiaľ je kvet ošetrený od stonky , nemá sa čo do potravín dostať a nekonzumuje sa , takže netreba z toho robiť takú tragediu ,je to len na vrchu.-)) Myslím , že to čo bežne denne kupujeme v našej krajine a jeme ako je zelenina , masové výrobky, ovocie je na tom ešte oveľa horšie , takže nejaký kvietok nám nemôže predsa uškodiť.

Krasna,prosim ta aky priemer matorta a ako si robila polevu? Chcem muzovi na narodeniny. Vdaka