Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

Babulky,neviete mi povedat ci diely z Avent Naturaly odsavacky pasuju aj do Avent Isis(to je ta co mali predtym,ci sedi zavit na flase,masazna vlozka...ci mozem pouzit flase naturaly k isiske a pod.)?Dakujem 🙂

Baby,len tak pre zaujimavost...ktore ste si v tehotenstve robili test na urcenie pohlavia babatka so sodou bicarbonou,ako vam vysiel? Cakali ste naozaj babatko takeho pohlavia ako vam vyslo? ;)

avatar
juvimail
1. dec 2012    Čítané 0x

Ďalšie mäkké medovníčky (tento recept nie je môj, ale teraz sa na nich chystám🙂 )

 Tieto medovníčky nemusíte piecť "mesiace" pred Vianocami, aby zmäkli. Jesť ich budete hneď po upečení, pretože nestvrdú.

50 dkg hladkej múky T 650 
2 vajcia 
12,5 dkg hery
12,5 dkg medu 
19 dkg práškového cukru
1 KL mletej škorice
4 klinčeky (rozdrvené)
1 KL sóda bicarbóny
mandle, orechy, žĺtko na potieranie


Do preosiatej múky pridáme med, vajcia, maslo, cukor. Posypeme škoricou, klinčekami, sódou bicarbónou a vvypracujeme cesto. Vyvaľkáme na cca 5 mm hrúbku a vykrajujeme tvary. Tie ukadáme na vymastený plech. Plech mastím s herou a nemúčim, aby na medovníčkoch neostali múčne stopy. Pred pečením potrieme žĺtkom, aby sa pekne leskly a upečieme do ružova.
Zdobíme polevou z bielka, preosiateho cukru a kvapky citrónovej šťavy. Alebo ešte pred pečením dáme na medovníček olúpanú mandlu alebo vlašský orech.

(mne recept poslala znama na FB, original je z  http://kuki78.blogspot.sk/search/label/recept)

PS: Receptík už mám vyskúšaný a podľa mňa je úplne super...ja som do cesta ešte navyše pridala 1 polievkovú lyžicu tmavého kakaa a namiesto klincekov a skorice (samostatne) som pouzila rovno pernikove korenie 🙂

Piekla som na teflonovej folii, takze netreba nic vymastovat🙂

Medovníčky potieram až po upečení, aby sa krásne leskli a neurobili sa na nich "strie". Občas do žĺtka pridám "kvapku" potravinárskeho farbiva, aby chytili "inú" farbu🙂

Poleva - v Receptári na Prime bola pani zaoberajúca sa zdobením medovníčkov, ktorá usporadúva v Čechách aj kurzy zdobenia medovníčkov. Jej recept na polevu je:

avatar
juvimail
5. nov 2012    Čítané 0x

Mäkké medovníčky

Blížia sa nám Vianoce a k ním patrí neodmysliteľná vôňa vianočných medovníčkou pečúcich sa v rúre. Toto je môj obľúbený recept. Medovníčky sú hneď mäkké a dajú sa upiecť pokojne aj deň pred Štedrým dňom🙂

Ingrediencie:

400g hl. múky

170g pr. cukru

50g masla

2 vajcia

aaaa...opat trosku piatkovej romantiky :*

...a dalsi tyzden za nami...