Mäkké medovníčky
Blížia sa nám Vianoce a k ním patrí neodmysliteľná vôňa vianočných medovníčkou pečúcich sa v rúre. Toto je môj obľúbený recept. Medovníčky sú hneď mäkké a dajú sa upiecť pokojne aj deň pred Štedrým dňom🙂
Ingrediencie:
400g hl. múky
170g pr. cukru
50g masla
2 vajcia
1 čaj. lyž. perníkového korenia (ja dávam viac, aby boli aromatickejšie)
1 čaj. lyž. sódy bikarbony
3 pol. lyž. medu
2 pol. lyž. rumu (nič sa nestane, keď rum vynecháme)
Postup:
Všetky ingrediencie spolu zmiesime do hladkého cesta a necháme aspoň 1 hod. odstáť v chladničke. Potom cesto na doske alebo podložke vyvaľkáme na asi 0,7cm. Podsypávame práškovým cukrom, aby sa cesto na podložku nelepilo. Formičkami/vykrajovátkami vykrajujeme požadované tvary a ukladáme na plech - vystlaný papierom, teflónovou fóliou alebo vytretom včelým voskom (dodáva medovníčkom lepšiu arómu). Pečieme v rozohriatej rúre na 180 C. Po upečení potrieme rozšľahaným vajíčkom - po potretí medovníčky dostanú krásnu lesklú hnedú farbu(môžeme rozriediť "kvapkou" mlieka, pre krajšiu farbu môžeme pridať potravinárske farbivo🙂 ). Potom ich premiestnime z plechu na rovnú položku, aby sa nedeformovali. (Pečieme do hnedasta - ak by sme ich nechali dlho v trúbe, môžu nám oschnúť a budú tvrdé)

Odporúčame
A kde je recept? aj ja chcem
@martulkamarhulka
@sabina123 neukazuje vam to recept?
@martulkamarhulka
@sabina123 tak pre istotu: 400g hl. múky
170g pr. cukru
50g masla
2 vajcia
1 čaj. lyž. perníkového korenia (ja dávam viac, aby boli aromatickejšie)
3 pol. lyž. medu
2 pol. lyž. rumu (nič sa nestane, keď rum vynecháme)
Postup:
Všetky ingrediencie spolu zmiesime do hladkého cesta a necháme aspoň 1 hod. odstáť v chladničke. Potom cesto na doske alebo podložke vyvaľkáme na asi 0,7cm. Podsypávame práškovým cukrom, aby sa cesto na podložku nelepilo. Formičkami/vykrajovátkami vykrajujeme požadované tvary a ukladáme na plech - vystlaný papierom, teflónovou fóliou alebo vytretom včelým voskom (dodáva medovníčkom lepšiu arómu). Pečieme v rozohriatej rúre na 180 C. Po upečení potrieme rozšľahaným vajíčkom - po potretí medovníčky dostanú krásnu lesklú hnedú farbu(môžeme rozriediť "kvapkou" mlieka, pre krajšiu farbu môžeme pridať potravinárske farbivo🙂 ). Potom ich premiestnime z plechu na rovnú položku, aby sa nedeformovali. (Pečieme do hnedasta - ak by sme ich nechali dlho v trúbe, môžu nám oschnúť a budú tvrdé)
baby a s cim robite tie ozdobky?mne to vzdy vyzera otrasne....kupila som si teraz ten nastroj na torty uvidim ako to bude vyzerat s tym ☹
@lubenka131 Ja to robim so samozatvaracim sackom a odstrihnem roztek...
@martulkamarhulka nie je za co🙂 Staci z jednej, ale zalezi na tom, aki ste jedaci🙂
Začni písať komentár...



idem si ten recept zapisat 🙂