✅ Torta je vhodná v prípade tolerantných maminiek, ktorým nevadia omrvinky po celom stole, zemi a dieťati. A pre hostí, ktorým nevadí jesť rozbagrovanú tortu. 😁 (u nás sa bagrovala poctivo vyše pol hodiny)
✅ Torta je zo zdravých ingrediencií, bez cukru a naozaj chutná pre deti aj dospelých. 🙂
💕 Originál recept je z FB stránky Recepty od Katriony.
Cesto: 🔸6 vajec 🔸120 g mandľovej múky 🔸 60 g karob (alebo kakao) 🔸 2 lyžičky bezfosfátového prášku do pečiva 🔸 100 ml datľového sirupu (alebo 80 g kokosového cukru) 🔸 4 lyžice kokosového oleja 🔸 1/4 lyžičky vanilky
Krém: 🔸 250 g mascarpone 🔸 250 g jemného tvarohu 🔸 250 ml šľahačkovej smotany 🔸 50 g kvalitnej horkej čokolády (aspoň 80%) 🔸 3 lyžice datľového sirupu (alebo ryžový sirup, med) 🔸 štipka vanilky
Ostatné: 🔸strúhaný kokos na vysypanie formy (24 cm) 🔸 3 banány 🔸 na ozdobu - jahody, maliny, čučoriedky, mandle... 🔸bagre a tatra
➡️ Postup: 1. Z bielok vyšľaháme sneh. 2. V druhej miske vyšľaháme žĺtka so sirupom a vanilkou a postupne pridáme olej. 3. Do žĺtkovej zmesi opatrne vmiešame múku, prášok do pečiva, karob a sneh z bielok. 4. Formu som vymazala kokosovým olejom a vysypala strúhaným kokosom. 5. Pečieme na 170° cca 50 min. 6. Pripravíme krém zmiešaním všetkých ingrediencií. 7. Do vychladnutého korpusu si nožom vyznačíme okraj cca 1 cm a vnútro vydlabeme lyžičkou. Na dne by tiež malo zostať cca 1 cm. 8. Dovnútra poukladáme pozdĺžne prekrojené banány, dáme krém, na vrch rozdrobíme vydlabané cesto a ozdobíme. 9. Necháme v chladničke vychladnúť aspoň 1h.
✅ Torta je vhodná v prípade tolerantných maminiek, ktorým nevadia omrvinky po celom stole, zemi a dieťati. A pre hostí, ktorým nevadí jesť rozbagrovanú tortu. 😁 (u nás sa bagrovala poctivo vyše pol hodiny)
✅ Torta je zo zdravých ingrediencií, bez cukru a naozaj chutná pre deti aj dospelých. 🙂
💕 Originál recept je z FB stránky Recepty od Katriony.
Cesto:
🔸6 vajec
🔸120 g mandľovej múky
🔸 60 g karob (alebo kakao)
🔸 2 lyžičky bezfosfátového prášku do pečiva
🔸 100 ml datľového sirupu (alebo 80 g kokosového cukru)
🔸 4 lyžice kokosového oleja
🔸 1/4 lyžičky vanilky
Krém:
🔸 250 g mascarpone
🔸 250 g jemného tvarohu
🔸 250 ml šľahačkovej smotany
🔸 50 g kvalitnej horkej čokolády (aspoň 80%)
🔸 3 lyžice datľového sirupu (alebo ryžový sirup, med)
🔸 štipka vanilky
Ostatné:
🔸strúhaný kokos na vysypanie formy (24 cm)
🔸 3 banány
🔸 na ozdobu - jahody, maliny, čučoriedky, mandle...
🔸bagre a tatra
➡️ Postup:
1. Z bielok vyšľaháme sneh.
2. V druhej miske vyšľaháme žĺtka so sirupom a vanilkou a postupne pridáme olej.
3. Do žĺtkovej zmesi opatrne vmiešame múku, prášok do pečiva, karob a sneh z bielok.
4. Formu som vymazala kokosovým olejom a vysypala strúhaným kokosom.
5. Pečieme na 170° cca 50 min.
6. Pripravíme krém zmiešaním všetkých ingrediencií.
7. Do vychladnutého korpusu si nožom vyznačíme okraj cca 1 cm a vnútro vydlabeme lyžičkou. Na dne by tiež malo zostať cca 1 cm.
8. Dovnútra poukladáme pozdĺžne prekrojené banány, dáme krém, na vrch rozdrobíme vydlabané cesto a ozdobíme.
9. Necháme v chladničke vychladnúť aspoň 1h.