Cesto: 🔸 100 g jemného tvarohu 🔸 50 g hladkej špaldovej múky 🔸 1 bielko
Suroviny zmiešame a lepivé cesto rozotrieme lyžicou na papieri na pečenie do tvaru kruhu (priemer cca 24 cm). Predpečieme na 180° cca 10 min.
Obloha: 🔸paradajkový pretlak (ideálne domáci, alebo pohľadať v obchode rozumné zloženie - len paradajky + soľ) 🔸olivový olej 🔸pizza korenie (bylinky - bazalka, oregano...) 🔸rajčiny 🔸kukurica 🔸syr (ideálne mozzarella, ja som mala len goudu) 🔸parmezán 🔸bazalka
Predpečené cesto natrieme paradajkovým podkladom (zmiešame pretlak, lyžicu oleja + pizza korenie). Navrch som pokladala malé kocky syra, cherry rajčiny na tenké plátky, posypala kukuricou, parmezánom, korením, a ešte si to pýta niečo čerstvé zelené - ideálne bazalku. 🙂 Vrátime späť do trúby na ešte cca 20 min.
Originál recept je z mojej obľúbenej Fb stránky Recepty od Katriony.
Cesto:
🔸 100 g jemného tvarohu
🔸 50 g hladkej špaldovej múky
🔸 1 bielko
Suroviny zmiešame a lepivé cesto rozotrieme lyžicou na papieri na pečenie do tvaru kruhu (priemer cca 24 cm). Predpečieme na 180° cca 10 min.
Obloha:
🔸paradajkový pretlak (ideálne domáci, alebo pohľadať v obchode rozumné zloženie - len paradajky + soľ)
🔸olivový olej
🔸pizza korenie (bylinky - bazalka, oregano...)
🔸rajčiny
🔸kukurica
🔸syr (ideálne mozzarella, ja som mala len goudu)
🔸parmezán
🔸bazalka
Predpečené cesto natrieme paradajkovým podkladom (zmiešame pretlak, lyžicu oleja + pizza korenie). Navrch som pokladala malé kocky syra, cherry rajčiny na tenké plátky, posypala kukuricou, parmezánom, korením, a ešte si to pýta niečo čerstvé zelené - ideálne bazalku. 🙂
Vrátime späť do trúby na ešte cca 20 min.
Originál recept je z mojej obľúbenej Fb stránky Recepty od Katriony.