icon
1 / 1
avatar

Recept na prívarok
200 g šošovice
Kúsok masla
2 lyžice hladkej múky
1 stredne veľkú cibuľu
2 strúčiky cesnaku
500ml smotanu na varenie
bobkový list
ocot
soľ
mleté čierne korenie
6 mensich zemiakov
Klobásky
Postup:
Speníme na masle cibuľu a cesnak
Pridáme múku, stiahneme z ohňa
Pridáme predvarenú alebo večer namočenú šošovicu, pokrájané zemiaky, soľ, mleté čierne korenie, vegetu ak máte radi, dolejeme vodu a necháme variť.
Keď sú zemiaky takmer mäkké pridáme na kolieska pokrájanú klobásku, a varíme kým nebjde všetko mäkké. Pridáme ocot.
Zalejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali trošku múky.
Poriadne premiešame a vypneme varič.
Servírujeme s chlebom alebo s volským okom(vajíčko)
Dobrú chuť

Odpovedz
10. okt 2018