icon
26 / 181
Nepražené kakaové bôby celé sú zdravou pochúťkou bohatou na antioxidanty, ktoré nás robia šťastnými
avatar

Kakao ste možno ešte nikdy nekonzumovali v takto prirodzenej forme. Obvykle sa k nám totiž dostane až po dlhej ceste, kedy prejde tepelnou úpravou až pri 150°C, mletím, celým procesom výroby čokolády. Nakoniec jete čokoládu z fialového obalu, ktorá má síce lákavú reklamu, ale so skutočným a zdravým kakaom toho veľa spoločného nemá. Vysoký obsah cukru a mlieka je to, čo robí z čokolády nezdravú pochúťku. Vyskúšajte kakao, ktoré Indiáni nazývajú aj pokrmom bohov, v jeho čistej podobe.

KAKAO je zdroj vitamínov:
*má omladzujuce účinky
*dlhotrvajúci stimulačný účinok na organizmus
*povzbudzujúce účinky
*obsahuje veľa minerálov a vitamínov. Je zdrojom horčíka, železa, síry, chrómu, mangánu, zinku a medi.

http://biocare.sk/eshop/produkt/kakaove-boby-bi...

Odpovedz
9. okt 2014
avatar

to sa supe a surove zje?

Odpovedz
9. okt 2014
avatar

@gubika áno presne. Je to ako horká čokoláda. Prípadne sa to môže rozdrvit a do niečoho pridať

Odpovedz
9. okt 2014
avatar

@kathy7337 je to tvrdee??lebo ja som si pred nedavnom kupila v zahranici kakao. boby sekane...chut oki ale je to dost tvrde...ja zjem ale chcela by som to dat aj malej...tak neviem ci to nenamocit ci??/nevies poradit??

Odpovedz
9. okt 2014
avatar

@grigermari aj tieto sú tvrdé. Ešte som nevymyslela ako to tiež budem dávať malej. Či nadrvit v maziari

Odpovedz
9. okt 2014
avatar

@kathy7337 ono sa to da aj pomliet v mlynceku na kavu alebo posekat v mixeri a pouzit namiesto kakaa 🙂 Mne to ale len tak do ust hodit a pohryzt samotne vobec nechuti :/ Tak som sa na to tesila a ta chut ma akosi sklamala....

Odpovedz
31. jan 2015
avatar

@graziela mne to samotné tiež nechutí

Odpovedz
31. jan 2015