icon
1 / 1
avatar

mali by byt syto oranzove, ked su zrele. obcas aj z obchodu su malo zrele, ale ked ich das zamrazit a na druhy den odmrazis, tak akoby dozreju.

Odpovedz
15. nov 2025
avatar

Manzel ako "mlady"🤣🤣 bol v Taliansku zbierat hurmikaky na farme. Zbierali to tvrde a nechavali v chlade. Na konxum isli makka skoro "hnile"( poslal nam domov po kolegovi este sme to dovtedy nikdy nevideli/ nechutnali- a ja xom tie makke vyhofila a tie tvrde nakrajala detom- boli horke, trpke🤣. A este som ho do trlefonu zprdla ze co podiela hnilobu a taku hnusotu🙈🤣🤣. Vzdy sa na tom zasmejeme ked si obcas kupime.

Odpovedz
15. nov 2025
avatar

Oni ti krasne v teple dozreju

Odpovedz
15. nov 2025
avatar
@zuzinka888

Manzel ako "mlady"🤣🤣 bol v Taliansku zbierat hurmikaky na farme. Zbierali to tvrde a nechavali v chlade. Na konxum isli makka skoro "hnile"( poslal nam domov po kolegovi este sme to dovtedy nikdy nevideli/ nechutnali- a ja xom tie makke vyhofila a tie tvrde nakrajala detom- boli horke, trpke🤣. A este som ho do trlefonu zprdla ze co podiela hnilobu a taku hnusotu🙈🤣🤣. Vzdy sa na tom zasmejeme ked si obcas kupime.

@zuzinka888 za sociku to skoro nikto nekupoval - ved take hnile skarede , iba moja mama 70 halierov kilo. Celu zimu sme ich jedli.

Odpovedz
15. nov 2025
avatar

pozbierat pred mrazmi a nechat dozriet vnutri. Ked medzi nich poukladas jablka budu dozrievat rychlejsie, takze postupne ich nechavaj dozrievat, tak aby ste ich stihli konzumovat. Kaku sa daju celkom dobre a dlho skladovat

Odpovedz
15. nov 2025
avatar

Jeden druh, čo tu pestujú susedia, musí prejsť mrazom. Ten zbierali vlani až keď klesla teplota nočná pod mínus 2.

Odpovedz
15. nov 2025
avatar

trpke su nedozrete tvrde, staci ich dat po kuskoch do saciku s jablkom a oni za par dni pekne dozreju,

Odpovedz
15. nov 2025
avatar
@viestta

pozbierat pred mrazmi a nechat dozriet vnutri. Ked medzi nich poukladas jablka budu dozrievat rychlejsie, takze postupne ich nechavaj dozrievat, tak aby ste ich stihli konzumovat. Kaku sa daju celkom dobre a dlho skladovat

@malinovka333 praveze vlani ani to nepomohlo
@viestta

Odpovedz
15. nov 2025
avatar
@katkaseiner

@malinovka333 praveze vlani ani to nepomohlo
@viestta

@katkaseiner urcite to pomoze, o tom ma nepresvedcis, doma mame hurmikaki a davame t dozriet len takto,este sa nikdy nestalo zeby nedozreli, treba cakat zalezi aj ako su dozrete, ak menej tak treba cakat viac dni, alebo preco to akoze nepomohlo?

Odpovedz
15. nov 2025
avatar
@katkaseiner

@malinovka333 praveze vlani ani to nepomohlo
@viestta

@katkaseiner aktualne tohtorocna uroda

Odpovedz
15. nov 2025
avatar

Nase museli prejst prvym mrazom. Asi zavisi od druhu

Odpovedz
15. nov 2025
avatar
@malinovka333

@katkaseiner urcite to pomoze, o tom ma nepresvedcis, doma mame hurmikaki a davame t dozriet len takto,este sa nikdy nestalo zeby nedozreli, treba cakat zalezi aj ako su dozrete, ak menej tak treba cakat viac dni, alebo preco to akoze nepomohlo?

@malinovka333 jeden druh, neviem meno, tam to nepomoze. Susedia majú dva - jeden obrali a druhý zase nechali. Čakajú, kým bude mrznut.

Odpovedz
15. nov 2025
avatar
@malinovka333

@katkaseiner urcite to pomoze, o tom ma nepresvedcis, doma mame hurmikaki a davame t dozriet len takto,este sa nikdy nestalo zeby nedozreli, treba cakat zalezi aj ako su dozrete, ak menej tak treba cakat viac dni, alebo preco to akoze nepomohlo?

@malinovka333 manzel skoro pozbieral, boli trpke aj ked boli v sacku s jablkom

Odpovedz
15. nov 2025
avatar
@malinovka333

@katkaseiner aktualne tohtorocna uroda

@malinovka333 krasa, mna štve ze neviem presny nazov odrody...nechali sme na strome štitok a zmizol (zrejme vietor sa on postaral)

Odpovedz
15. nov 2025
avatar

popprekladať s jablkami a nechať v chlade, krásne dojdú

Odpovedz
15. nov 2025
avatar
@katkaseiner

@malinovka333 manzel skoro pozbieral, boli trpke aj ked boli v sacku s jablkom

@katkaseiner aj ked boli uplne makke boli trpke?oni musia byt ked su dozrete skoro ako paradajka konzistenciu.makke.stavnate sklovite

Odpovedz
15. nov 2025
avatar

Naši oberajú až keď opadne posledný list, každé jedno kaki zabalia do servítky aby sa o seba neotlačili, nechajú v prepravkách v chlade a nadherne dozrejú, zmäknú a sú šťavnaté a konzistenciou ako puding 🙂

Odpovedz
15. nov 2025