Komentár bol odstránený
Odpovedz
2. máj 2018
Ahoj. Chcela by som sa spytat. Nieco mi nie je jasne. Ked uz mame teda oskusanych par druhov zeleniny a chcem jej uz robit plnohodnotny zeleninovy obed, aku ma mat gramaz a kedy a o kolko pridavat. Mliecko mame jednu davku 150, cize 5 odmeriek nutrilonu.
Dakujem pekne za odpoved
Odpovedz
31. okt 2018
katriona1
autor@dominika6636 jako celá porce se myslí těch 150-200g., ale záleží na dítěti kolik toho sní, můžete dát teda větší orci a když už nebude o jídle chtít UM, tak fajn
Odpovedz
5. nov 2018































































































































Múky s vyšším obsahom
Sacharidov: tapioková s vysokým obsahom škrobu /maniok,casavia,yuca/, ryžová, gaštanová,
Bielkovín: pšenová, teffová, kurakkanová, amarantová, quinoová, pohánková, cícerová, hrachová
Tukov a bielkovín : múka zo zemných mandlí/ šachor,tigrí oriešok,chuffa/múka slnečnicová, sezamová, konopná, ľanová, maková, kokosová, tekvicová, múka z makadamových a vlašských orechov
Píšete mi, že sa vám často pri pečení koláčikov cesto rozpadá to hlavne pri používaní ryžovej múky alebo zase pri pečení chleba je cesto príliš hutné a tvrdé.
Dôležité je kombinovať múky s vysokým obsahom sacharidov s múkou/ryžová, tapioková, gaštanová a škroby/ s obsahom bielkovín a tukov.
Pri použití sacharidových múk musíte použiť tukovú zložku ako pojivo. Ideálne vajce, živočíšne kvalitné maslo, ghí prepustené maslo, acidofilné mlieko, ovčí,kozí, kravský jogurt či ricottu.
Cesto ktoré bude držať by sa malo skladať z 3 druhov múk a viac. Ak dáte 30-40% sacharidových múk pridajte okolo 30% s vyšším obsahom bielkovín a ďalšiu tretinu s vyšším obsahom tukov