icon
31 / 44
Ovocná kocka
avatar

môžem poprosíť receptík 🙂))

Odpovedz
20. apr 2013
avatar

Vyzerá to mňamkovo... aj ja by som prosila recept..

Odpovedz
20. apr 2013
avatar

Možem poprosiť recept?

Odpovedz
21. apr 2013
avatar

Mnaaaam aj ja by som chcela recept 🙂

Odpovedz
21. apr 2013
avatar

@iivma
@dada111
@anett750519
@kvietocka33
tu je receptík:
Čokoládový korpus:
– 60 g mliečnej čokolády
– 20 g práškového cukru
– 60 g Helia (Hera)
– 3 vajíčka
– 80 g kryštáľového cukru
– 80 g polohrubej múky
Krém:
– 50 g Helia (Hera)
– 170 g kryštáľového cukru
– 80 g krémový prášok Zlatý klas
– 2 ks vanilkový puding
– 20 g vanilínový cukor
– 1 l mlieka
Ostatné:
– detské piškóty
– 500ml smotana na šľahanie
– 250 g bieleho jogurtu
– 1 ks vanilínového cukru
– ovocie rôzneho druhu (ja som použila kiwi nakrájané na plátky)
– 3 PL práškového cukru
– 1 l vody a 2 ks práškovej želatíny
Postup:
Bielka a kryštáľový cukor vyšľaháme. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Čokoládu a heliu rozpustíme a pridáme bielkový sneh, žĺtkovú penu a polohrubú múku.
Rozotrieme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme pri teplote 200°C približne 10 min.
Z mlieka, cukru, vanilkového cukru, vanilkových práškov Zlatý klas a vanilkových pudingov uvaríme hustý puding, v ktorom roztopíme a rozmiešame Heliu a krém natrieme na cesto.
Na krém naukladáme detské piškóty a necháme stuhnúť v chladničke. Zo smotany vyšľaháme šľahačku a do nej vmiešame biely jogurt, vanilínový cukor a práškový cukor.
Šľahačku rozotrieme na piškóty a dáme poriadne stuhnúť do chladničky.
Z vody a práškovej želatíny si podľa návodu uvaríme želatínu a necháme ju mierne zhustnúť.
Potom na stuhnutú šľahačku naukladáme na kolieska pokrájané ovocie a zalejeme želatínou.
Necháme v chladničke.

Odpovedz
21. apr 2013