Baby prosim v sobotu idem piect kacku prvy krat. Este som ju nepiekla aj s knedlou a kapustou . Mozte mi hodit niake recepty, typy a rady co najlepsie to spravit? Dakujem
Ja nasolim večer dopredu. Potom popicham kožu vidličkou a dám piecť, na cca. 4-5 hodín pri 130 stupňov. Sem tam ju polejem masťou. Ideálne ak máš hlinený pekáč aj s prikrývkou. Potom už iba krátko zapečiem na 180 stupňov otvorenú. Nie je tam veľmi čo pokaziť
@pallacinka hlineny nemam ale mam jansku misu s prikryvkou. Takze tam to budem piect
moja mamina robi najlepsiu kacku na svete. vzdy ju najprv naporcuje, z chrbta urobi vyvar.
ano, treba nasolit aspon 12 hod vopred, najlepsie 24. potom pred pecenim posypat majorankou trosku, nie vela. pod kacku dat veeeela mrkvy nakrajanej na kruzky, take hrubsie asi pol cm a tiez posolit. potom vsetko podliat a piect. dlhsie a na slabsom ako tu uz pisali vopred. Mrkva chyti fantasticku chut. ja takto robim aj kura, len na mrkvu dam kacaciu mast. vsetkym to velmi chuti.
@kkaciatko za mna uplne najlepsia je pomaly pecena kacka. Naucila ma to mama, ta uz nejakeho toho operenca uz upiekla, ale tvrdi, ze pomaly pecena je konecne stavnata makucka s chrumkavou kozickou a bez pripalenej masti v pekaci a hlavne bez roboty. Vecer nasolim, strcim do pekaca s deklom, rano vrazim do rury na 140°, pred obedom dekel odklopim, necham zachrumkavit kozu. Ziadne podlievanie, ziadna opatera jej nachyba.
24 hodin pred pecenim nasolit a posypat rascou, dat do chladnicky. Potom dam do pekaca nahrubo nakrajanu cibulu aby pokryla cele dno (mesiaciky) polozim kacice prsiami nadol (do vnutra dam dve cele jablka) podlejem troskou vody a zakryjem pekac alobalom. Dam piect na cca 170-180 na hodku a pol. Potom kacicu otocim aby bola prsiami nahor a poukladam dalsie cele jablka okolo kacky. Peciem este zakryte polhodunu a potom odkryte polhodinu (a pravidelne kacku polievam vypekom)