Baby prosim v sobotu idem piect kacku prvy krat. Este som ju nepiekla aj s knedlou a kapustou . Mozte mi hodit niake recepty, typy a rady co najlepsie to spravit? Dakujem😊

    24 hodin pred pecenim nasolit a posypat rascou, dat do chladnicky. Potom dam do pekaca nahrubo nakrajanu cibulu aby pokryla cele dno (mesiaciky) polozim kacice prsiami nadol (do vnutra dam dve cele jablka) podlejem troskou vody a zakryjem pekac alobalom. Dam piect na cca 170-180 na hodku a pol. Potom kacicu otocim aby bola prsiami nahor a poukladam dalsie cele jablka okolo kacky. Peciem este zakryte polhodunu a potom odkryte polhodinu (a pravidelne kacku polievam vypekom)

    Odpovedz
    16. sep 2020

    @evula1984 a mozem sa opytat na consa ram davaju tie jablka?

    Odpovedz
    16. sep 2020

    vyhladaj si recept na pomaly pecenu kacku, je jedno ktory, vsetky su +/- rovnake. Uspech zaruceny, robota minimalna. Uvidis, siroke daleke okolie lepsieho operenca nejedlo.

    Odpovedz
    16. sep 2020

    Radsej pri nizsej teplote a dlhsie, nebude vyschnuta ale stavnata odporucam tu pomaly pecenu

    Odpovedz
    16. sep 2020

    @viestta ano to viem ze pomaly by si mala piect. No pozriem nieco. No ja milujem kacku a.muz ju naposledy jedol ako dieta tak chcem upiet a syn este nejedol maly kacku tak chcem im spravit.

    Odpovedz
    16. sep 2020

    Ja nasolim večer dopredu. Potom popicham kožu vidličkou a dám piecť, na cca. 4-5 hodín pri 130 stupňov. Sem tam ju polejem masťou. Ideálne ak máš hlinený pekáč aj s prikrývkou. Potom už iba krátko zapečiem na 180 stupňov otvorenú. Nie je tam veľmi čo pokaziť 🙂

    Odpovedz
    16. sep 2020

    @pallacinka hlineny nemam ale mam jansku misu s prikryvkou. Takze tam to budem piect

    Odpovedz
    16. sep 2020

    moja mamina robi najlepsiu kacku na svete. vzdy ju najprv naporcuje, z chrbta urobi vyvar.
    ano, treba nasolit aspon 12 hod vopred, najlepsie 24. potom pred pecenim posypat majorankou trosku, nie vela. pod kacku dat veeeela mrkvy nakrajanej na kruzky, take hrubsie asi pol cm a tiez posolit. potom vsetko podliat a piect. dlhsie a na slabsom ako tu uz pisali vopred. Mrkva chyti fantasticku chut. ja takto robim aj kura, len na mrkvu dam kacaciu mast. vsetkym to velmi chuti.

    Odpovedz
    16. sep 2020

    @kkaciatko za mna uplne najlepsia je pomaly pecena kacka. Naucila ma to mama, ta uz nejakeho toho operenca uz upiekla, ale tvrdi, ze pomaly pecena je konecne stavnata makucka s chrumkavou kozickou a bez pripalenej masti v pekaci a hlavne bez roboty. Vecer nasolim, strcim do pekaca s deklom, rano vrazim do rury na 140°, pred obedom dekel odklopim, necham zachrumkavit kozu. Ziadne podlievanie, ziadna opatera jej nachyba.

    Odpovedz
    16. sep 2020

    @viestta super to potrebujem ziadna robota 👌👌👌 dakujem.

    Odpovedz
    16. sep 2020

    @kkaciatko pre chut, a plus kazdy dostane ku kaacke loksi kapuste aj jednonpecene jablko ;)

    Odpovedz
    16. sep 2020

    Ja uz par rokov pecem naporcovanu na 130-140st len sol rasca v liatinovom pekaci s pokrievkou. Mast odoberam postupne

    Odpovedz
    16. sep 2020

    ako sa tu už pisalo osolit, orascovat, dnu dať jablcko a na noc do chladničky

    Odpovedz
    16. sep 2020

    výsledok 😊

    Odpovedz
    16. sep 2020