icon
avatar
klariss_little
2. dec 2025
76 

Ovsené lievance s dmBio javorovým sirupom

Suroviny (na cca 8–10 lievancov):

  • 1 šálka jemných ovsených vločiek
  • 1 šálka mlieka (alebo rastlinného, napr. mandľové)
  • 1 vajce
  • 1 zrelý banán (pre sladkosť a vláčnosť)
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu (voliteľné)
  • Štipka škorice (voliteľné)
  • Štipka soli
  • Trochu oleja alebo masla na panvicu
  • dmBio javorový sirup podľa chuti na poliatie #pecieme_s_dmbio


Postup:

  1. Príprava cesta:
    Ovsené vločky nasyp do mixéra a rozmixuj ich na jemnú múku.
    Pridaj mlieko, vajce, banán, prášok do pečiva, soľ a voliteľne vanilku či škoricu.
    Všetko spolu vymixuj do hladkého, mierne hustého cesta.
  2. Oddych cesta:
    Nechaj cesto 5 minút postáť, aby vločky nasiakli a cesto zhustlo (prípadne pridaj trochu mlieka, ak je príliš husté).
  3. Pečenie:
    Rozohrej panvicu na strednom plameni a potri ju trochou oleja alebo masla.
    Naber malé množstvo cesta a formuj menšie lievance.
    Peč z oboch strán 2–3 minúty, kým sú zlatisté.
  4. Podávanie:
    Lievance poukladaj na tanier a polievaj dmBio javorovým sirupom.
    Môžeš pridať ovocie, jogurt alebo orechy.

Tipy:

  • Ak chceš ešte nadýchanejšie lievance, oddel žĺtok a sneh z bielka jemne vmiešaj na konci.
  • Pre bezlaktózovú verziu použi rastlinné mlieko.

Začni písať komentár...

sticker
Odošli