Ovsené lievance s dmBio javorovým sirupom

Suroviny (na cca 8–10 lievancov):
- 1 šálka jemných ovsených vločiek
- 1 šálka mlieka (alebo rastlinného, napr. mandľové)
- 1 vajce
- 1 zrelý banán (pre sladkosť a vláčnosť)
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu (voliteľné)
- Štipka škorice (voliteľné)
- Štipka soli
- Trochu oleja alebo masla na panvicu
- dmBio javorový sirup podľa chuti na poliatie #pecieme_s_dmbio

Postup:
- Príprava cesta:
Ovsené vločky nasyp do mixéra a rozmixuj ich na jemnú múku.
Pridaj mlieko, vajce, banán, prášok do pečiva, soľ a voliteľne vanilku či škoricu.
Všetko spolu vymixuj do hladkého, mierne hustého cesta. - Oddych cesta:
Nechaj cesto 5 minút postáť, aby vločky nasiakli a cesto zhustlo (prípadne pridaj trochu mlieka, ak je príliš husté). - Pečenie:
Rozohrej panvicu na strednom plameni a potri ju trochou oleja alebo masla.
Naber malé množstvo cesta a formuj menšie lievance.
Peč z oboch strán 2–3 minúty, kým sú zlatisté. - Podávanie:
Lievance poukladaj na tanier a polievaj dmBio javorovým sirupom.
Môžeš pridať ovocie, jogurt alebo orechy.
Tipy:
- Ak chceš ešte nadýchanejšie lievance, oddel žĺtok a sneh z bielka jemne vmiešaj na konci.
- Pre bezlaktózovú verziu použi rastlinné mlieko.
Odporúčame
Začni písať komentár...
Odošli


