icon
1 / 1
avatar

1,5 litra vody, 0,5 l mlieka - v tomto rozslahat jedno vajíčko, dat do hrnca na oheň, do toho 0,5 HERA, 380 g kryštálového cukru, keď sa HERA rozpustí, primiesat ( už vypnúť oheň) kilo polohrubej múky. Ja dávam aj škoricu a vanilkový cukor. Vždy sa vydarila, sú fantastické . Konzistencia musí byť ako na palacinkove cesto.

Odpovedz
28. nov 2021
avatar

z tejto dávky sa robia cca 4 hodiny - vyjde ich cca 130 ks. Vždy robím z tejto polovičnej, celá dávka je 2 x tak.

Odpovedz
28. nov 2021
avatar

@bybaa1 a to robite hned? alebo musi cesto odstat?
a muka polohruba? s tym som sa este nestretla

Odpovedz
28. nov 2021
avatar

@kviotecek múka polohruba a hneď. Nemusí nič odstáť. Robíme ich snáď aj cez 30 rokov. Recept mám od svokry a ta od svojej mamy. Cesto bude krásne, jemne, hladké. Len treba tu múku sypať po častiach a metličkou slahat ručne.

Odpovedz
28. nov 2021
avatar

jáj... kedysi som to aj ja robila a parila sa pritom. Porobila všetkým možným a nám len trocha, lebo veľmi to deti nemuseli...tak som s tým prestala. 😇

Odpovedz
28. nov 2021
avatar

@ramanit my to máme ako tradíciu. Každý jeden rok ich robíme, vždy si vyhradim zo tri - štyri večery, kamarátky a rodina už vedia, keď pečiem trubičky, že idú svoatkg😂 a samozrejme, vždy balickujem a rozdavam. Toho roku som ich narobila cez 400 a doma ich mam možno 30 🙈

Odpovedz
28. nov 2021